Familie

Fie ca ai o familie sau esti pe cale sa intemeiezi una, fie ca ai copii sau esti pe cale de a deveni mama, intotdeauna ai nevoie de indrumari. Citeste sfaturile noastre despre sarcina, copii, casa, relatii sau nunta si afla cum sa iti mentii familia unita, chiar si in situatiile de stres!

Casa Copii Nunta Relatii Educatie Sarcina

Problemele de cuplu se pot instala incet si sigur, fara sa constientizezi prea bine situatia. Unul dintre efecte: racirea/distantarea/ indiferenta partenerului de viata, fie ca iti e concubin sau sot. Cand observi astfel de comportamente la cel pe care il iubesti, trebuie sa te intrebi de ce se intampla ,sa discuti cu el si sa cautati rezolvari!

Botezul reprezinta un ritual prin care copilul este purificat de pacatul stramosesc si de toate pacatele de pana atunci. Multi proaspeti parinti se sperie atunci cand copilul plange in timpul slujbei de Botez. Sa vedem, insa, daca au sau nu motive de ingrijorare.

Cititul/citirea este o abilitate foarte importanta pentru dezvoltarea socio-afectiva a individului. Cartile, in principal, dar si alte lecturi interesante nu trebuie sa lipseasca din lista de obiceiuri a omului modern. Sigur ca apetitul pentru citit trebuie invatat inca din copilarie, scoala, dar si educatia parintilor, avand un rol important in acest sens.

Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru a procesa emotiile negative si pentru a le atenua, inainte de a te baga in pat, nu se mai intampla asta: sentimentul de neliniste va creste, iar noaptea se poate transforma intr-un adevarat cosmar!

Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la curatenie! Astfel de trucuri simple iti pot aduce economii atat de timp cat si de bani! Solutiile se afla, adesea, in fata ochilor tai, asteptand sa fie descoperite! 

Detergentul de vase ar trebui folosit doar pentru spalarea manuala a vaselor! Orice alta utilizare s-ar putea dovedi inutila si chiar daunatoare! Despre aceste utilizari improprii, in cele ce urmeaza.

Pandemia de cornavirus a dat peste cap intreaga lume!Romania nu face, din pacate, exceptie. Nivelurile de anxietate, tristete, frustrare, singuratate au crescut ingrijorator in aceasta perioada dificila. Cel putin asta indica un studiu derulat in cadrul programului COH-FIT.

Frica de intuneric se instaleaza, de obicei, in copilarie si se poate acutiza, daca nu se iau masurile necesare. Practic, daca te-ai temut de intuneric in copilarie, te vei teme la fel si odata ce devii adult, daca nu inveti sa invingi aceasta temere.. Exista, din fericire, comportamente care-l pot ajuta pe copilul tau sa nu se mai teama de intuneric.

Iubim sarbatoarea de Craciun pentru atmosfera magica, bucuria si unitatea pe care o aduce in familie. Este acea perioada a anului in care atat copiii, cat si adultii cred sincer ca visele se pot implini. Iar bradul cel sfant, pe care majoritatea romanilor il impodobesc, este cel mai frumos sombol al acestei sarbatori. Asta inseamna ca in cele mai multe case din Romania, exista iluminarile speciale, decoratii care pot fi un element de atractie nu doar pentru oameni, ci si pentru animalele de companie....

Decorarea de Craciun reprezinta o bucurie ca nimeni alta, motiv pentru care multe persoane se simt tentate sa inceapa pregatirile mai devreme decat altii. Nu e nimic in neregula cu asta! Din contra, specialistii spun ca daca incepi mai devreme decorarea pentru aceasta mare sarbatoare, esti un om mai fericit!

Limba romana e un organism viu. Se imbogateste, evolueaza si se adapteaza. Cand vocabularul ei e imbogatit, insa, cu anumite cuvinte folosite in mod eronat, in viul grai, acea imbogatire se poate numi involutie lingvistica. Limbajul cotidian, in multe cazuri analfabet, prin cantitatea mare de erori persistente pe care o ofera, pare ca-i obliga pe lingvisti sa introduca in dex forme gresite ale unor cuvinte.

Iti place sa crosetezi, sa faci lucruri frumoase pentru casa? Daca da, atunci articolul asta e pentru tine. Iti vom arata cum sa tricotezi cipici de casa. Vor fi cipici fara cusatura la talpa, aceasta fiind in spate si in fata. Vei folosi ornamentul lant si elastic 1×1.

Concentrarea este una dintre actiunile care stimuleaza creierul. Uneori, cand ne concentram , parca simtim cum celulele creierului functioneaza. Este foarte bine asa, deoarece creierul uman este un muschi, care, la fel ca orice alt muschi, are nevoie de antrenament. Este, practic, singurul mod de a-l mentine functional si in forma buna.

Cacofonia reprezinta o suprapunere de sunete discordante sau un amestec discordant de sunete. Cuvantul provine din limba greaca, de la kakos = rau, urat si phone = voce. Cacofoniile(disonantele) nu sunt considerate greseli propriu-zise, insa Academia Romana recomanda evitarea acestora, deoarece provoaca succesiuni neplacute de sunete sau chiar formarea accidentala de cuvinte dezagreabile sau cu sensuri nepotrivite.

Barbatii nu sunt cei mai buni ascultatori de femei, indiferent ca vorbim despre un iubit, un prieten sau chiar despre un frate. Nu se intampla din cauza superficialitatii sau a plictiselii, asa cum cred foarte multe reprezentante ale sexului frumos. Explicatia pentru aceasta dificultate este stiintifica si tine de creierul barbatului!

Pleonasmul reprezinta o eroare de exprimare constand in folosirea alaturata a unor cuvinte, expresii, propozitii etc care repeta in mod inutil aceeasi idee. Conform normelor lingvistice, pleonasmul( provine din grecescul pleonasmos, exces) reprezinta exprimarea unei idei prin folosirea mai multor cuvinte decat este necesar.

Produsele de curatat de uz casnic sunt eficiente, dar toxice, in marea lor majoritate! Din fericire, le poti inlocui cu produse mai sigure, ecologice, care, la randul lor, functioneaza cu adevarat, fara sa iti puna sanatatea in pericol.

Relatiile sunt greu de gestionat, mai ales odata cu trecerea timpului. Se spune ca perioada critica in cuplu se instaleaza undeva la 7 ani de la debutul relatiei. Unele studii indica faptul ca marile probleme in cuplu, in marea lor majoritate, apar intre 5 si 8 ani de la momentul de start. Exista chiar si semne clare ca relatia nu mai functioneaza deloc asa cum trebuie.

Daca ai un aparat de aer conditionat, cel mai probabil ii folosesti functiile fara probleme. Totusi, le folosesti in mod corect? Stii cu exactitate ce face fiecare? Spre exemplu, exista functia racire si functia dezumidificare. Ele sunt asemanatoare, insa nu fac chiar aceeasi treaba!

Planuiesti o renovare sau doar cumperi ceva frumos pentru locuinta ta? Probabil ca te inspiri din imaginile superbe pe care le gasesti in mediul online sau in revistele de specialitate. Din pacate, la fel de probabil, nu te uiti si la recenziile ce se dau acelor obiecte. Unele s-ar putea nu fie cele mai potrivite. Alti oameni le-au incercat si nu au fost deloc multumiti! De exemplu, dulapurile de bucatarie fara butoane arata uimitor atat in fotografii, cat si in viata reala, dar sunt foarte incomode.