Hobby

Esti pasionat de travel, sport, fitness sau masini? Iti place sa petreci timpul in gradina sau sa ai un animal? Aici afli cum poti face singur lucrurile care te intereseaza!

Gradina Auto&Moto Travel Sport Animale Fitness

Esti crescator de pasari fara experienta? Daca da, acest articol e pentru tine. Grupul trebuie reimprospatat sistematic, deoarece vei sacrifica din lotul actual. In plus, gainile din curtea ta vor incepe sa imbatraneasca, asa ca e necesara adaugarea si adaptarea altor pui in cadrul grupului. Poti alege sa scoti pui (clocitoare/closca) sau poti cumpara direct din comert pui deja maricei(trecuti de 5-6 saptamani) pe care sa-i integrezi mai rapid.

Cacadu/kakadu este numele mai multor specii de papagali originari din Australia, ins Noua Guinee, Arh Moluce. Aceste pasari au, de obicei, penajul alb, existand si variante de roz, cenusiu si negru. De asemenea, papagalul cacadu poseda un mot in varful capului pe care-l misca(urca/coboara) in functie de stare: bucurie, frica, suparare. 

Daca esti novice in cresterea cailor, acest articol este pentru tine! Iti aratam azi cum trebuie aleasa hrana pentru cabaline, modul in care se prepara aceasta, dar si felul cum trebuie hranit un cal. E esential sa stii ca nutretul (fanul) nu este suficient pentru calul tau! Are nevoie si de cereale, inclusiv in varianta fiarta; iar fierberea nu se face oricum! Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Tunsul este necesar pentru sanatatea si armonia oilor tale. Nu e o sarcina usoara. Din contra. Ai nevoie de rabdare, pricepere si bineinteles instrumentele necesare. De asemenea, trebuie sa stii cand sa tunzi oile. Iti prezentam mai jos un material pe marginea acestui subiect. Speram sa iti fie de folos!

Orice gospodar aflat la inceput de drum cu cresterea gainilor s-a intrebat daca e bine sa le ofere si alimente pe baza de zahar. O intrebare fireasca la care ne pregatim sa raspundem azi. Vom incepe prin a-ti spune ca zaharul nu dauneaza gainilor decat daca e consumat in cantitati mari. La fel ca in cazul omului, am putea spune.

Porcusorul de Guineea/Cobaiul este un mic mamifer rozator care a fost folosit multa vreme in experimente de laborator. Din fericire, in ultimii ani, oamenii de stiinta au renuntat la acest obicei, cobaiul devenind, in schimb, un excelent animal de companie, mai ales in Europa si in Asia. Daca vrei sa cresti un asemenea animalut, trebuie sa stii, in primul rand, cum si cand sa-l hranesti.

Mazarea dulce este inrudita cu mazarea obisnuita, ambele facand parte din specia Pisum sativum, familia Fabaceae. Aceasta leguminoasa comestibila creste bine in sol afanat si in lumina soarelui. Este foarte sanatoasa, continand albumine, vitamina C, vitamine din grupa B, potasiu, fosfor, magneziu si calciu.

Esti un gospodar desavarsit, gata sa umple curtea de oratanii? Daca da, probabil te gandesti sa scoti (si) pui de gasca. In cazul in care n-ai mai facut-o, acest articol este pentru tine. In principal, trebuie sa stii o chestiune elementara: pentru a ecloza, ouale de gasca necesita caldura mai mare si umiditate ridicata.

Iasomia este un mic arbust originar din India, cu ramuri lungi si verzi, cu flori albe placut mirositoare, care se poate cultiva atat in gradina, cat si in interior. Poti creste cu usurinta iasomie din butasi luati de la o planta sanatoasa.

Dudul este un copac din categoria foioaselor care creste rapid si produce fructe comestibile. Probabil cu totii ne-am infruptat din fructele agudului(albe sau negre) crescut in curtea bunicilor. Si tot atunci, la fel de probabil, ne-am mazgalit pe fete si pe haine, provocand dojenirile parintilor :) Revenind la copac, dudul are o crestere rapida, de aceea este important sa stii cand sa-l tunzi.

Plantele de interior schimba imaginea cenusie si uneori deprimanta a oricarei case/oricarui birou, fiind de asemenea un furnizor constant de oxigen. Chiar daca le tinem in casa, departe de pericolele vremii capricioase, plantele de camera au nevoie de ingrijire. Azi iti vom prezenta un truc simplu si eficient pentru cresterea imunitatii acestor plante!

Pierderea penelor este o problema comuna in randul pasarilor de curte, putand fi cauzata de o serie de probleme. Atentie! Nu ne referim la procesul de naparlire, absolut firesc in evolutia pasarilor. Vorbim despre pierderile de pene atipice, provocate. Acestea pot dauna sanatatii pasarilor, afectand, in egala masura, productia de oua.

Parkour este o disciplina fizica inspirata de miscarea corpului omenesc. Presupune miscarea eficienta, neintrerupta inainte, peste, pe sub, in jurul si prin obstacole (naturale si artificiale) intr-un mediu inconjurator prestabilit. Aceasta arta a deplasarii propune corpului uman sa fie singurul instrument. Daca vrei sa te apuci de parkour, ai nevoie de perseverenta, curaj si suficienta disciplina.

Ti-ai luat un caine, dar ai deja o pisica sau viceversa? Intr-una dintre aceste situatii, trebuie sa le imprietenesti pe cele doua animale de companie! Nu va fi chiar simplu sa stabilesti o relatie sigura de prietenie intre un caine si o pisica, insa, cu putina rabdare si folosind metodele potrite, vei reusi!

Tuia (arborvitae) este un conifer care poate creste pana la 61 metri inaltime! Cunoscut si ca arborele vietii, tuia a devenit un arbore decorativ foarte popular inclusiv in Romania. Se foloseste adesea ca gard viu sau pur si simplu pe post de gard de delimitare. Exista multe soiuri de arborvitae, asa ca poti alege unul potrivit pentru curtea ta.

Tai lemne pentru foc? Daca da, indiferent prin ce modalitate o faci, nu arunca rumegusul rezultat! Acesta are o multime de utilizari in gospodarie. Despre cateva dintre acestea, in cele ce urmeaza.

Fiecare tara de pe Mapamond are anumite legi care pot parea absurde pentru cetatenii straini. Unele dintre acestea par venite din alta lume; altele sunt bazate pe traditiile si obiceiurile culturale unice. Pana la urma, regulile reprezinta singura modalitate prin care fiecare loc din lume functioneaza fara probleme. Asadar, cand mergi in vacanta intr-o alta tara, ai grija sa te informezi cu priviri la regulile speciale din acea zona.

Cocosul din ograda ta canta neostenit de dimineata pana seara? Uneori, te trezeste din somn si pe la 4 dimineata? E enervant, probabil, dar natural. Un cocos sanatos trebuie sa cante. Iar daca o face si noaptea inseamna ca locul in care adapostesti pasarile peste noapte nu e suficient de linistit. Nu poti, asadar, opri un cocos din cantat, dar il poti determina sa cante mai rar.

Vrei o gradina, dar nu ai cine stie ce spatiu la dispozitie? In acest caz, cresterea hidroponica sau fara utilizarea solului reprezinta solutia. Un alt avantaj major? Poti creste plantele si in sezonul rece. Azi, iti vom prezenta tot ce trebuie sa stii despre cresterea in sistem hidroponic a salatei verzi. Este planta care se descurca cel mai bine in aceste conditii.

Te muti sau mergi in concediu departe de casa? Nu ai cu cine sa lasi cainele? Daca da, atunci va trebui sa-l iei cu tine. O astfel de calatorie nu va fi floare la ureche, mai ales daca patrupedul nu e obisnuit de mic cu masina. Totusi, se poate. Trebuie sa te ocupi de toate detaliile din timp. Te ajutam prin intermediul acestui articol.