Software

Instalarea unui soft pe calculator poate fi o operatiune dificila! Afla cum sa instalezi un soft pe pc-ul sau device-ul tau si apoi invata sa il folosesti! Cu ajutorul programelor si aplicatiilor electronice, iti vei simplifica viata cat ai clipi!

Pentru a transfera muzica gratuit de pe iPod la un calculator poti folosi programul SharePod.

Instalarea unei legaturi de internet Wi-Fi va permite sa va conectati la mai multe computere din zona, prin retea.

Internetul poate avea atat efecte pozitive, cat si negative, in ceea ce priveste computerele, asigurandu-le o viteza de functionare optima sau dimpotriva incetinindu-le.

Un laptop va poate poate face viata mai usoara, din mai multe puncte de vedere, insa este extrem de important sa invatati cum se restarteaza, in mod corespunzator.

Formatul portabil de documente (Portable Document File-PDF) este folosit pentru ilustrarea documenteleor 2D, pe care poate sa le prezinte, fara ajutorul vreunui software, hardware sau sistem de operare, fiind, de fapt, un document compact, ce contine o cantitate mare de informatii (text, fonturi, desene, imagini sau grafica vector).

Multi oameni se confrunta zilnic cu probleme legate de computer, care sunt usor de rezolvat, insa majoritatea nu le pot diagnostica.

Este foarte util sa stiti cum puteti accesa un alt computer de pe computerul personal, mai ales daca folositi computere diferite la serviciu sau acasa si doriti sa accesati fisiere sau sa intreprindeti actiuni pe ambele computere, in acelasi timp sau cand va aflati in una din locatii.

Un sistem audio wireless este un sistem de sunet care nu foloseste cabluri si fire pentru a se interconecta.

Computerele si laptopurile nu se pot proteja singure impotriva virusilor, iar utilizatorii sunt cei care le viruseaza, prin deschiderea unor fisiere sau programe de origine indoielnica.

Marirea vitezei de functionare a computerului implica o anume consecventa in acest sens.

Iata 2 metode care va sunt de folos atunci cand vreti sa schimbati browser-ul web:

In prezent, multi furnizori de software ofera programe antivirus gratuite, iar adeseori utilizatorilor le este greu sa aleaga unul potrivit, deoarece majoritatea ofera caracteristici complicate sau greu de inteles.

Comanda  Spelling and Grammar este un instrument care se gaseste in aplicatia Microsoft Word  si care ajuta la tehnoredactarea corecta din punct de vedere ortografic si gramatical a oricarui text.

Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele pericole ale internetului.

Glisarea pe toate touchscreen-urile tutror dispozitivelor high-tech la moda lasa urme serioase de murdarie. Curatarea regulata a smartphone-urilor sau tabletelor este determinanta pentru buna functionare a acestora pentru o perioada lunga de timp.

Iata ce trebuie sa faci, ca sa te asiguri ca display-ul noului tau gadget nu are de suferit prea mult:

Poate ai observat ca in materie de fonturi, word-ul sau wordpad-ul nu dispun de o varietate foarte mare. De aceea, daca te-ai saturat de fonturile tipice oferite de editoarele de texte si vrei sa adaugi altele mai originale, mai placute sau mai interesante, afla ca poti face acest lucru foarte usor in Windows (XP, Vista, 7 sau 8).

Daca sistemul de operare al calculatorului tau este Windows Vista si fie te-ai saturat de el, fie vrei sa instalezi alt tip de sistem de operare (mai nou si mai performant), dar nu stii cum sa-l dezinstalezi pe cel actual, vei afla imediat cum poti face acest lucru.

In primul rand, ce inseamna defragmentarea?

Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele pericole ale internetului. La fel de important este ca antivirusul ales (fie el cumparat sau descarcat gratuit de pe internet) sa fie unul cat se poate de eficient.