Software

Instalarea unui soft pe calculator poate fi o operatiune dificila! Afla cum sa instalezi un soft pe pc-ul sau device-ul tau si apoi invata sa il folosesti! Cu ajutorul programelor si aplicatiilor electronice, iti vei simplifica viata cat ai clipi!

Pentru a proteja un laptop de virusi si de programe daunatoare este indicat sa faceti o scanare totala si sa creati copii de rezerva a fisierelor din acesta, dupa cum urmeaza:

Oricui i se poate intampla sa-si uite parola computerului si sa nu reuseasca sa-l acceseze. Iata cum puteti accesa computerul personal daca v-ati uitat parola:

Functia Image Preview este foarte utila atunci cand este vorba de fisierele grafice din Windows, deoarece permite utilizatorilor vizualizarea micilor imagini thumbnail a fisierelor si nu a icoanelor generice.

O foaie din Excel poate cuprinde mii de celulele. Pentru a pastra anumite randuri si coloane vizibile, in timp ce rulati pagina in jos sau intr-o parte, puteti bloca celulele.

Daca sunt folosite timp indelungat, computerele nu mai functioneaza la viteza de odinioara si pot aparea tot felul de probleme.

Iata cum puteti sterge fisierele din computer direct, fara a le trimite in Recycle Bin, daca sunteti utilizatori Windows:

O adresa de Protocol de Internet, cunoscuta simplu ca adresa IP reprezinta un identificator numeric asociat unui dispozitiv (PC, laptop, telefonetc.) conectat la o retea.

Uber este o companie americana, care ofera la nivel global mai multe tipuri de servicii.

Iata 11 optiuni care nici nu banuiati ca exista intr-un Mac, ce va pot ajuta sa faceti anumite lucruri mai repede si mai usor:

Iata care sunt comenzile prin care puteti face diferite tipuri de screenshoturi (capturi de ecran) pe un Macbook:

Puteti transfera fisiere de pe un computer pe altul via e-mail, copiindu-le pe un stick USB sau inscriptionandu-le pe un DVD, insa cel mai usor mod de a transfera fisiere intre doua computere Mac, este prin optiunea AirDrop, dupa cum urmeaza:

In zilele noastre majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp in fata calculatorului. 

Euro (€) este moneda de schimb in tarile Uniunii Europene. Acest semn este utilizat pe computere in documente legate de bani.

Tastaturile de laptop, mai ales marca Dell, sunt foarte greu de reparat, deoarece sunt integrate in sistemul de operare al laptopului si tastele sunt dificil de inlocuit, daca ies de la loc.

Crearea  tabelelor in PowerPoint reprezinta o actiune usor de realizat chiar si de catre utilizatorii cei mai neexperimentati.

Exista doua tipuri de fonturi ce pot fi adaugate in Microsoft Word.

Folderul My Documents (documentele mele) reprezinta locatia prestabilita folosita de Word pentru a salva fisierele .doc .

Exista o serie de aplicatii legate de formatul PDF al documentelor.

Ecranul unui computer este format dintr-un set de „puncte”, precum fotografiile din ziar.

Spyware sunt programe distructive, ce se autoinstaleazeaza, in mod invaziv, pe computer, fara acordul utilizatorului.