Sosuri

Alege din multitudinea de sosuri pentru paste, fripturi sau salate pe cele mai apetisante, mai fine si mai aromate. Ti-am pregatit sosuri variate, in asa fel incat papilele tale gustative sa se lase cucerite de sosurile inedite care dau o nota aparte preparatelor culinare gatite de tine.

Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.

Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.

Ideal pentru aromatizarea diverselor prajituri, budinci, inghetate si sufleuri, sosul de cafea este un preparat delicios care iti poate indulci ziua.

Ingrrediente:

Sosul de cacao se prepara cu sau fara ou, dupa gust si preferinte.

Sosul de cacao se asezoneaza la aceleasi preparate ca si sosul de ciocolata.

Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.

Sosul de vanilie se foloseste la prepararea deserturilor dulci, cum este budinca.

Aceasta reteta rapida are o complexitate redusa.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- ¼ l vin,
- zeama de la ½ lamaie,
- o lingura lichior de portocale sau rom.

Mod de preparare:

Pentru topit se alege unt presat din care nu se scurge zer.

Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si alaturi de fructe sau inghetata.

Sosul de mere facut in casa poate fi aromatizat cu scortisoara.

Sosul de portocale se foloseste la aromatizarea clatitelor, a salatelor si chiar a fripturilor.

Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.

Fragii sunt niste fructe care cresc mai mult in padure si seamana cu capsunele la aspect si gust.

Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier.

Daca doriti un sos pentru o friptura de vita sau pentru fructe de mare, atunci cea mai buna alegere pe care o puteti face este sosul tartar.

Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.

Chiar daca este blamata de nutritionisi si doctori, maioneza este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sosuri ale planetei, sosul de maioneza fiind prezent in foarte multe retete.

Sosul Alfredo este un sos alb obtinut din smantana, unt si parmezan  in doar 5 minute in propria bucatarie.


In magazine exista o varietate de sosuri gata preparate, dar evident, cel mai gustos si mai sanatos e cel facut in casa.