Sosuri

Alege din multitudinea de sosuri pentru paste, fripturi sau salate pe cele mai apetisante, mai fine si mai aromate. Ti-am pregatit sosuri variate, in asa fel incat papilele tale gustative sa se lase cucerite de sosurile inedite care dau o nota aparte preparatelor culinare gatite de tine.

Sosul de portocale se foloseste la aromatizarea clatitelor, a salatelor si chiar a fripturilor.

Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.

Fragii sunt niste fructe care cresc mai mult in padure si seamana cu capsunele la aspect si gust.

Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier.

Daca doriti un sos pentru o friptura de vita sau pentru fructe de mare, atunci cea mai buna alegere pe care o puteti face este sosul tartar.

Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.

Chiar daca este blamata de nutritionisi si doctori, maioneza este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sosuri ale planetei, sosul de maioneza fiind prezent in foarte multe retete.

Sosul Alfredo este un sos alb obtinut din smantana, unt si parmezan  in doar 5 minute in propria bucatarie.


In magazine exista o varietate de sosuri gata preparate, dar evident, cel mai gustos si mai sanatos e cel facut in casa.

Un astfel de sos poate fi folosit la multe mancaruri: paste, fructe de mare, carne de porc sau pui si avantajul e ca nu este costisitor nici ca timp si nici ca bani. Iata ce trebuie sa faci pentru un sos reusit de usturoi cu unt:

- Untul (de preferat nesarat) trebuie sa fie topit, eventual presat cu furculita.

Salsa este un sos delicios pentru chipsuri, tortilla sau legume.

Sosul pesto este un sos folosit la foarte multe feluri de mancare: la pizza, paste, salate, sandwich-uri etc. Sosul isi are originea in nordul Italiei si necesita folosirea unui mojar. Astazi, pentru a prepara pesto, ne putem folosi de un robot de bucatarie.