Boli

Te simti rau? Crezi ca ai contactat vreun microb? Noi iti spunem care sunt simptomele sau semnele anumitor boli, insa, nu uita, pentru un diagnostic corect prezinta-te la medic!

Miostatina este un hormon care stabileste cresterea musculara, insa in sens negativ. Practic, un nivel mare de miostatina presupune si o masa musculara mai scazuta. Asadar, pentru a incetini procesul, trebuie sa inhibam miostatina. Singurele modalitati cunoscute de a stopa acest hormon sunt terapia genica(genoterapie) si medicamentele inhibitoare. Totusi, poti incetini productia de miostatina si pe cale naturala.

Fistulele anale sunt leziuni infectate intre piele si anus. Aceasta afectiune este provocata de anumite infectii cronice sau de infectii prost tratate. In genere, cauza e reprezentata de infectii trenante dupa o fisura anala, care a durat foarte mult si s-a infectat, incet si sigur, local.

Retractia gingivala reprezinta reducerea(micsorarea) gingiilor din cauza unei excitatii sau a unei boli. Practic, radacinile dentare sunt expuse prin migrarea marginii gingiei catre apexul dintelui (partea terminala a radacinii). Fenomenul este, de obicei, lent si de aceea multe persoane nici macar nu sunt constiente ca sufera de vreo afectiune. Singura modalitate prin care poti afla daca suferi de retractie gingivala este vizita periodica la stomatolog.

Multe persoane se vor doctori pentru sine, incercand sa puna singure diagnostic pentru afectiunile lor. Nimic mai gresit, deoarece sunt multe boli grave care au simptome comune cu afectiuni usoare. De aceea, e esential sa mergi la doctor de cate ori simti ca e ceva in neregula cu sanatatea ta.

Stim cu totii ca timpul petrecut in aer liber este bun atat pe plan fizic, cat si pe cel mental, insa beneficiile pe care le ai, in mod specific, la plaja sunt speciale si tocmai au fost dezvaluite.

Oamenii isi creeaza obiceiuri in orice zona a vietii. Nici somnul nu face exceptie. Din pacate, aceste traditii destinate odihnei de noapte sunt, in mare masura, nocive. E demonstrat stiintific, asa ca renunta cat de repede poti la ele!

Rujeola pare o boala demodata, dintr-un trecut indepartat, care nu ne mai poate face mare rau. Din pacate, nu e chiar asa. Au existat pandemii grave pe intreg Mapamondul, inclusiv in Romania. Epidemiile de rujeola sunt posibile in zonele unde vaccinarea antirujeolica lipseste cu desavarsire. Din pacate, la reticenta oamenilor din ultimii ani au contribuit major  campaniile virulente impotriva acestor vaccinuri. Ele au loc inclusiv in tarile civilizate, iar Romania nu face exceptie.

Cainele este cel mai bun prieten al omului. Iti bucura viata si te apara, atunci cand e cazul. Insa acest minunat patruped mai are un rol foarte important, unul dscoperit de curand de catre un grup de oameni de stiinta. Cainii pot detecta cancerul!!!

Traiesti mai mereu o senzatie de frig? Daca se intampla in sezonul rece, nu e ceva iesit din comun, desi, in casa, la caldura, ar trebui sa scapi destul de repede de aceasta stare neplacuta. Daca ti-e frig si in zile calde, insa, ai o problema si trebuie sa o rezolvi!

Alergiile sunt reactii ale organismului pe care multi oameni le ignora sau carora nu le dau atentia cuvenita. Din pacate, ele pot fi extrem de periculoase si chiar pot provoca moartea! Asa ca ar fi bine sa le iei in serios! Primul pas: invata cum sa eviti intrarea in contact cu un alergen. E cea mai eficienta forma de combatere!

Raceala sunt dusmani traditionali in perioadda rece a anului. Ele pot fi combatute, insa, cu un refim de viata sanatos, adica alimentatie potrivita, somn adecvat si evitarea zonelor aglomerate. Daca, din pacate, raceala te-a luat de nas, o poti dovedi cu ajutorul medicatiei de specialitate sau folosind plantele de mai jos.

Psihopatii sunt persoanele care sufera de psihopatie, adica de o stare caracterizata prin tulburari de afectivitate, de comportament sau de caracter. Se spune despre aceste persoane ca nu sunt capabile de sentimente. Oamenii de stiinta combat, insa, aceasta credinta populara, demonstrand ca psihopatii sunt capabili de anumite trairi.

Revelionul aduce bucurie si multa distractie in casele romanilor! Din pacate, acest eveniment important creeaza si probleme de sanatate, mai ales din cauza exceselor alimentare si de alcool. Numai in Bucuresti, in noaptea dintre ani, au fost inregistrate circa 700 apeluri la numarul de urgenta 112!

Cascatul e prezent atat la om cat si la multe mamifere. El indica, in general, o stare de somnolenta sau de plictiseala. Exista, insa, situatii cand cascatul ascunde lucruri mai putin stiute. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Scrisul clasic, cel realizat cu mana, a devenit o raritate in societatea moderna. Oamenii s-au adaptat si folosesc tastaturile sau ecranele touch pentru a comunica prin scris. Ar trebui sa nu renunte, insa, la scrisul clasic, deoarece s-a demonstrat ca el poate functiona ca o adevarata terapie.

Embolismul pulmonar este o boala care, netratata, poate duce la deces. Afectiunea presupune blocarea unui cheag de sange in interiorul unei vene mari  care alimenteaza plamanii si inima. Din pacate, embolismul pulmonar reprezinta a treia cea mai frecventa afectiune cardiovasculara, dupa infarctul de miocard si accidentul vascular cerebral.

Autismul este o tulburare de dezvoltare ce se manifesta prin ruperea contactului cu realitatea exterioara si prin trairea exacerbata a vietii interioare. Din pacate, aceasta afectiune neuropsihiatrica nu are, inca, leac. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit o metoda simpla prin care autismul poate fi depistat.

Pierzi noptile in mod frecvent? Nu e deloc de dorit. Organismul poate fi afectat atat pe termen scurt, cat si termen lung. Un studiu recent ne arata cat de nociva e lipsa somnului doar intr-o singura noapte.

Poluare - un cuvant pe buzele majoritatii oamenilor in societatea moderna. Cei mai multi dintre noi, ne temem de poluarea fizica, cea cu substante nocive. Din pacate, nu e singura forma de poluare. Poluarea acustica(sonora, fonica) este, de multe ori, la fel de periculoasa.

Fumatul e nociv, iar majoritatea celor care fumeaza sunt constienti de asta. De cand au aparut, insa, pe piata tigarile electronice, multi fumatori se intreaba: Care e mai nociva? Tigara clasica sau cea electronica? Oamenii de stiinta incep sa dea raspunsuri.