Tratamente

Vrei sa afli mai multe informatii despre o boala anume? Vrei sa afli ce tratamente sunt indicate? Noi iti punem la dispozitie o lista intreaga cu remedii, insa decizia de a aplica un tratament o iei doar dupa indicatiile medicului!

Cine nu ar dori sa isi intareasca imunitatea, fara sa fie nevoit sa faca mare efort? Credem ca oricine ar vrea sa se simta mai bine. Putini stiu, insa, ca este posibil, iar metoda e cat se poate de naturala. Pentru un auz mai bun, pentru o vedere mai buna trebuie doar sa consumi sistematic sirop de...ridichi.

Eruptiile de herpes sunt cauzate de doua virusuri: herpes simplex 1 (HSV-1), cel care cauzeaza herpesul oral si herpes simplex 2 (HSV-2), responsabil pentru herpesul genital. Asadar, herpesul este de natura virala nu bacteriana, deci nu poate fi tratat cu antibiotice! De asemenea, virusul ramane latent in organism si se poate declansa in perioade de stres sau atunci cand exista alte slabiciuni ale organismului. Herpesul, indiferent de tip, este foarte contagios. Exista, din fericire, cativa pasi prin care poti preveni reaparitia herpesului si raspandirea acestuia!

Ruptura de clavicula necesita o recuperare de minimum cateva saptamani pana la cateva luni. Depinde de gravitatea fracturii, de metoda de tratament folosita si nu in ultimul rand de raspunsul pe care pacientul il ofera la terapie.

Anxietatea de performanta sexuala poate afecta atat barbatii, cat si femeile. Ea poate fi declansata de temeri nejustificate cu privire la rezultatele sexului (sarcina, boli cu transmitere sexuala, rusine) , dar si de evaluari hipercritice ale sinelui (ingrijorarea ca nu esti sexy, lipsit de feminitate/masculinitate etc). Ori de cate ori apar aceste ganduri si sentimente anxioase, corpul elibereaza hormoni de stres care pot interfera cu excitatia, afectand performanta sexuala.

Te trezesti dimineata cu gust amar? Nu te impacienta, dar nici nu trata cu indiferenta momentul! Acest gust este destul de raspandit in societatea moderna. El nu este altceva decat o reactie la functionarea improprie a vezicii biliare(bila lenesa, bila spastica/prea activa). Problema poate fi rezolvata destul de simplu, insa nu trebuie lasata sa evolueze!

O vorba din popor plina de umor negru spune ca daca nu te mai doare nimic, inseamna ca ai murit. Sigur este o exagerare in interiorul careia regasim si un sambure de adevar. Orice persoana resimte, macar o data la cateva zile, dureri usoare/puternice in anumite zone ale corpului. Poate fi o durere musculara, una de masea, articulara etc. Durerile scurte nu sunt neaparat un semn rau, insa daca ele persista, trebuie sa mergi la medic. Acesta iti va prescrie tratamentul specific.

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma aceasta minunata mirodenie intr-un aliat de nadejde pentru organism. Pentru a fi cat mai eficient, usturoiul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol!

Tremorul esential este cea mai frecventa tulburare de miscare. Miscarea despre care vorbim este involuntara si se caracterizeaza prin tremurat la nivelul unui anumit segment al corpului. In cele mai multe cazuri, tremorul afecteaza mainile si capul, insa poate provoca miscari necontrolate si la nivelul maxilarului, picioarelor, limbii si fetei. Mai rar, este afectat si laringele, astfel incat poate aparea o instabilitate a vocii.

Tinctura este un medicament obtinut prin dizolvarea in alcool sau in eter a elementelor active dintr-o planta sau dintr-un produs chimic. Astazi, ne vom opri asupra tincturii de nuci, pe care o poti prepara cu usurinta acasa.

Tuseul rectal(examinarea rectala) reprezinta o procedura medicala comuna prin intermediul careia medicul specialist examineaza canalul anal, ampula rectala si organele adiacente. Concret, proctologul va introduce un deget in recutl pacientului pentru a verifica daca exista vreo anomalie sau semn de afectiune medicala. Intotdeauna, mana medicului va fi protejata de manusile chirugicale in timpul testului!

Durerile de sfarc reprezinta o problema comuna atat pentru femei, cat si pentru barbati. Afectiunea poate avea numeroase cauze, precum frecarea cu imbracamintea, alaptarea si modificarile hormonale. Din fericire, exista o serie de metode de contracarare a acestor dureri, indiferent de cauza.

Untura de de bursuc! Poate ti se pare o gluma aceasta combinatie de cuvinte, insa nu e asa. Untura de bursuc exista din vechime, fiind folosita pentru diverse tratamente. Gasesti produsul in farmacii sub forma de capsule sau creme de frumusete, dar si in forma clasica, adica untura de bursuc ca supliment alimentar.

Cefaleea cervicogena, cunoscuta in popor ca durere de ceafa, reprezinta un tip secundar de durere, cauzata, in general, de leziuni, infectii, hipertensiune arteriala, stres, insomnii, oboseala si o postura nepotrivita. Durerile de ceafa sunt declansate, adesea, in urma miscarilor bruste ale gatului si pot fi insotite de ameteli si vedere incetosata. Un episod dureaza de la o ora la o saptamana.

Acneea chistica este un tip de acnee inflamatorie care provoaca formarea adanc sub piele a unor cosuri dureroase si pline cu puroi. Afectiunea se instaleaza atunci cand porii pielii se infunda cu sebum (substanta uleioasa produsa de glandele sebacee) si cu celulele moarte ale pielii. Acneea chistica poate fi dureroasa, dar este tratabila. Problema nu va disparea peste noapte, insa poti lua masuri pentru a o reduce in cateva saptamani. Dermatologul iti poate oferi creme, pastile, dar poate sa aplice si alte proceduri specifice.

Gura uscata(xerostomie in termeni medicali) este o afectiune in care glandele salivare nu produc suficienta saliva. In aceasta situatie, gura nu e suficient de umeda si de aici senzatia de uscaciune a gurii. Cauzele pot fi multiple, de la anumite tratamente dure precum radioterapia, la anumite medicamente si pana la imbatranire.

Berberina este un compus bioactiv extras din mai multe plante, majoritatea fiind din familia de arbusti Berberis. Se foloseste, in general, sub forma de supliment alimentar, avand multiple beneficii pentru sanatate. Trateaza: obezitatea, diabetul de tip 2, afectiunile inflamatorii, bolile metabolice, afectiunile inimii si pe cele autoimune.

Testosteronul este un hormon sexual masculin care mentine caracterele sexuale secundare masculine. El este produs in testicule, dar si in ovare, in cantitati de 7-8 ori mai mici! Desi organismul produce in mod natural acest hormon, uneori este administrat artificial pentru a trata anumite afectiuni. La fel ca in cazul oricarei injectii subcutanate, testosteronul trebuie adminsitrat cu grija, in conditii de igiena, pentru a diminua riscurile unei infectii.

Acidul gamma-aminobutiric(GABA) este un neurotransmitator care ajuta la trimiterea de mesaje intre creier si in sistemul nervos. Acesta este sintetizat in creier din acid glutamic( glutamat). Procesul este catalizat de forma activa a vitaminei B6 si de enzima glutamat decarboxilaza (GAD). Mai simplu spus, GABA este foarte important pentru buna functionare a creierului.

Creatinina este un produs rezidual care se gaseste in sangele si urina oricarui om. In mod normal, rinichii filtreaza excesul de creatinina din sange. Desi nivelul ridicat al creatininei nu este daunator in sine, aceasta crestere poate reprezenta un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi boala cronica de rinichi. Daca un test de sange sau de urina arata niveluri ridicate de creatinina, este necesara identificarea cauzei prin diagnosticare. De asemenea, creatinina poate fi scazuta si schimband anumite rutine.

Cortizolul este un hormon eliberat de glandele suprarenale care determina ficatul sa elibereze rezervele de zahar in sange. Numit si hormonului stresului, cortizolul ajuta la mentinerea unui sentiment de echilibru in situatii stresante. Din pacate, atunci cand nivelul de cortizol este mare, apar efecte negative asupra mintii si corpului.