Brasov, vacanta

Lista articolelor despre brasov si vacanta pe AflaCum.ro

Articole despre brasov si vacanta

Citeste cele mai noi articole despre brasov si vacanta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre brasov si vacanta, pe AflaCum.ro!

Judetul Brasov este unul dintre cele mai frumoase judete din Romania. Face parte din regiunea istorica Transilvania, fiind un judet strabatut, in mare parte, de Muntii Carpati. Zona este incarcata de istorie, aici circuland cu mandrie legendele legate de Dracula.

Obiective turistice in Brasov:

Castelul Bran este celebru in toata lumea, datorita legendelor legate de Dracula. Gasesti locul incarcat de istorie si de legende la 30 kilometri de municipiul Brasov. Una dintre povestile preferate ale locului spune ca aici a trait celebrul vampir care isi tragea in teapa victimele. In realitate, castelul a apartinut initial Regelui Ludovic I al Ungariei. De-a lungul anilor, Branul a trecut prin patrimoniul mai multor familii importante. In 1948 a fost nationalizat de statul roman. In 2006, dupa un proces care a durat multi ani, castelul a revenit mostenitorilor familiei de Habsburg. Castelul poate fi vizitat in orice zi a anului!

Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat pe Google de catre persoanele care l-au vizitat. Astfel de locuri aparte trasforma fiecare calatorie intr-una speciala, iesita din comun.

Iata cateva atractii turistice neobisnuite din intreaga lume:

Cainele de la balcon din Gdansk, Polonia. Una dintre cele mai bine cotate atractii din Gdansk este cainele de la balcon. Golden retriever-ul pe nume Milka locuieste la coltul unei strazi. Adesea, superbul animal de companie se intinde pe marginea balconului si priveste trecatorii.

Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul tau liber, trebuie sa organizezi totul ca la carte si sa cunosti cateva secrete legate de hoteluri. Vei economisi, astfel, bani si vei evita situatiile neplacute.

Lucruri mai putin cunoscute dar importante despre hoteluri:

Altcineva poate obtine aceeasi camera la jumatate din pret. Hotelurile sunt gata sa inchirieze mai ieftin ultimele camere ramase libere. Totusi, managerii nu doresc sa afiseze astfel de preturi public, deoarece exista intotdeauna sansa ca un alt turist sa rezerve o camera la pret intreg, in ultimul moment. Prin urmare, camerele sunt afisate pe site-urile de rezervare in orb : preturile de acolo sunt mici, iar numele hotelului este afisat numai dupa ce platesit. Vei vedea doar numarul de stele, tipul camerei si lista serviciilor. Poti alege doar zona in care doresti sa stati, iar rezervarea nu poate fi anulata. Sfat: rezerva camera dupa ora 18:00. Este mai ieftin decat dimineata.

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este judet de granita. Pe aici se poate trece in Republica Moldova. Judetul Vaslui reprezinta, insa, si un vechi teritoriu al Romaniei. Aici, traditiile s-au pastrat peste timp, iar muzeele si celelalte obiective turistice ale locului o demonstraza din plin.

Obiective turistice in Vaslui:

Muzeul Judetean Stefan cel Mare din Vaslui. In muzeul dedicat marelui domnitor moldovean, vei putea vedea obiecte si documente ce dateaza din Antichitate si pana in Epoca Moderna, obiecte gasite pe teritoriul judetului. In plus, muzeul judetean mai cuprinde sectii de etnografie, de arta populara si de arta moderna.

Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact in judetul Tulcea. Datorita pozitionarii sale , Tulcea este un conglomerat de nationalitati si de traditii. Romani, turci, lipoveni, greci si aromani convietuiesc in aceasta fascinanta zona a tarii noastre.

Obiective turistice in Tulcea:

Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii este unica in Europa. Aici, vei trai intr-un colt de natura in pura, cu stuf, pasari si animale specifice. Imaginile din Delta iti vor ramane pentru totdeauna in minte.

Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia. Diversitatea socioculturala asigura zonei un farmec aparte, incepand chiar cu orasul resedinta al judetului, Timisoara sau orasul de pe Bega, asa cum mai e cunoscut.

Obiective turistice in Timis:

Timisoara este unul dintre cele mai frumoase si vechi orase al Romaniee. Aici, circula cu mandrie vorba Banatu-i fruncea! Timisoara este construita pe ruinele unor asezari antice, apoi pe cele ale unor cetati fortificate. In oras, poti vizita diverse obiective precum: Bastionul Maria Therezia, ce face parte din Cetatea Medievala a Timisoarei; cel mai amplu ansamblu de cladiri istorice din tara noastra, a caror arhitectura este influentata de barocul vienez, dar si multe parcuri superbe, ceea ce i-au conferit Timisoarei renumele de Mica Viena, Podul Eiffel, de peste Prut, ce construit de celebrul inginer francez Gustave Eiffel, constructorul Turnului Eiffel din Paris; Salina Susesi , cunoscuta pentru tratamentele bolilor respiratorii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Judetul Suceava este situat in regiunea istorica Bucovina, fiind considerat de multi romani si nu numai, unul...
Mergem, astazi, in centrul tarii, pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase judete ale Romaniei: Sibiu...
Periplul nostru prin eterna si fascinanta Romanie continua. Poposim, astazi, in Salaj, judetul care se suprapune pe...
Judetul Satu Mare face parte din regiunea istorica Maramures, fiind un judet de granita. Aici, convietuiesc romani,...
Continuam periplul nostru prin Romania si ne oprim, azi, in judetul Olt, unul dintre cele mai bogate...
Mergem, astazi, in Moldova, mai exact in judetul Neamt, acolo unde, cu siguranta, orice turist va fi...