Bulion, ardei

Lista articolelor despre bulion si ardei pe AflaCum.ro

Articole despre bulion si ardei

Citeste cele mai noi articole despre bulion si ardei publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bulion si ardei, pe AflaCum.ro!

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.

Ingrediente:

- ardei rosii

Ketchup-ul a devenit un aliment foarte popular in Romania, dupa Revolutia din 1989. Astazi, pizza sau cartofii prajiti sunt de neconceput fara acest ingredient gustos si colorat. Nu ar fi, insa, minunat, daca ai consuma ketchup de casa? In acest caz, ai avea siguranta ca toate ingredientele sunt naturale. Asadar, iti prezentam o reteta de ketchup moldovenesc.

Ingrediente:

- 3 kilograme de gogosari;

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

Iti plac ardeii copti, dar te ia durerea de cap cand te gandesti ca trebuie sa ii pregatesti? Avem o solutie simpla pentru tine. Poti decoji si coace ardeii foarte rapid si fara fum.

Ce trebuie sa faci:

- pune folie de aluminiu pe o tava de copt. Imbraca inclusiv marginile tavii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante...
Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi...
In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele. Acestea se pot...
Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase. Ingrediente: -...
Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu...
O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...