Gogosari, ardei

Lista articolelor despre gogosari si ardei pe AflaCum.ro

Articole despre gogosari si ardei

Citeste cele mai noi articole despre gogosari si ardei publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gogosari si ardei, pe AflaCum.ro!

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat  de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul, fosforul şi calciul.

Din acest motiv, dar si pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.

Ardeiul iute(chili) poate fi cultivat atata in gradina cat si in casa, la ghiveci. Pe cea de a doua varianta ne vom concentra atentia in cele ce urmeaza. Nu e deloc complicat si nici nu vei pierde prea mult timp!

Cum sa cresti ardei iuti(chili) in casa. Ai nevoie de:

- seminte de ardei iute;

Ketchup-ul a devenit un aliment foarte popular in Romania, dupa Revolutia din 1989. Astazi, pizza sau cartofii prajiti sunt de neconceput fara acest ingredient gustos si colorat. Nu ar fi, insa, minunat, daca ai consuma ketchup de casa? In acest caz, ai avea siguranta ca toate ingredientele sunt naturale. Asadar, iti prezentam o reteta de ketchup moldovenesc.

Ingrediente:

- 3 kilograme de gogosari;

Gogosari in sos de mustar - o reteta foarte simpla pe care orice gospodina si-ar dori sa o cunoasca. Cat despre gust? Probabil, niciunul dintre voi nu se va declara nemultumit de el. Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 2 kg gogosari(curatati);

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ardeii din gradina ta superba, fie ca sunt grasi, iuti sau kapia, nu sunt ocoliti de bolile...
Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi....
In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante...
Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi...
Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu...
O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...