Macris, miel

Lista articolelor despre macris si miel pe AflaCum.ro

Articole despre macris si miel

Citeste cele mai noi articole despre macris si miel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre macris si miel, pe AflaCum.ro!

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.

Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi, ti-am pregatit o astfel de reteta. E simpla si ofera un gust de neuitat. Incearc-o si iti garantam ca o vei repeta!

Pulpa de miel la cuptor. Ingrediente:

- pulpa de miel;

Macrisul este o planta cu foarte multe calitati medicinale si culinare. Din pacate, a cam fost uitat de romani. Asa ca , azi, iti amintim la ce ne ajuta aceasta planta minunata.

Ce contine macrisul - frunzele au mult acid oxalic(de aici gustul acrisor), clorofila, vitamine(in special, C) si fier.

La ce-l folosim

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.

Ingrediente:

- 1 kg macris,
- 2 linguri de unt,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri de smantana,
- sare.

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

Preparat din maruntaie de miel taiate cu cutitul, drobul de miel este foarte gustos cu multa verdeata.

Ingrediente:

- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper
- o lingura de ulei

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane. Ca orice tip de carne...
Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare...
Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb. Aceasta reteta poate fi preparata in...
Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale. Ingrediente: - 750 g...
Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ». La noi in tara stufatul de miel este...