Marmelada, nuca

Lista articolelor despre marmelada si nuca pe AflaCum.ro

Articole despre marmelada si nuca

Citeste cele mai noi articole despre marmelada si nuca publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre marmelada si nuca, pe AflaCum.ro!

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

Cei mai tineri dintre voi poate nu stiu, dar reteta pe care urmeaza sa o prezentam este una celebra. Cei care au trecut de 35-40 ani o cunosc bine din copilarie. Bunica , mama si uneori chiar matusa, cu siguranta, au pregatit, cel putin o data, napolitane cu crema de caramel si nuca. Un desert pe care putine gospodine il mai prepara. Il gasesti in comert, dar nu are acelasi gust!

Asa ca te invatam sa prepari napolitanele cu crema de caramel si nuca! Nu e deloc dificil si nici nu iti consuma prea mult timp.

Napolitane cu crema de caramel si nuca. Ingrediente:

Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit, dar, cu siguranta l-au si pregatit. Pentru cele mai tinere dintre dumneavoastra, am pregatit reteta. Este simpla si nu dureaza foarte mult.

Ingrediente:

– 4 oua;

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.

Ingrediente:

- 8 oua;

Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.

Pe 9 martie, incepe curatenia de primavara in gospodarie, se dau foc gunoaielor numai cu fo c adus din casa, pentru a aduce caldura din casa si afara. Conform credintei populare, astazi se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde. Astfel, se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului: lovirea pamantului cu bate sau maiuri, rostind descantece, pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul, sau jocul copiilor peste foc.

MUCENICI MUNTENESTI

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Ingrediente:

150 grame branza de vaca,
150 grame unt,
150 grame faina,
2 linguri rase zahar,
un praf de sare,
un varf de lingurita bicarbonat,
nuci macinate,
miere
ou pentru uns deasupra.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...
Din categoria dulciurilor preparate in casa face parte si rulada umpluta cu mere si marmelada. Ingrediente: 150...
Din categoria prajiturilor de casa face parte si rulada cu marmelada. Pentru aceasta reteta se poate folosi...
Pentru a desavarsi gustul perelor, puteti folosi nuci pisate sau alte ingrediente la alegere. Acestea se introduc...
Sufleul de albus este o reteta dulce, care se poate asocia cu putina marmelada. Ingrediente: - 8...