Mere, prajitura

Lista articolelor despre mere si prajitura pe AflaCum.ro

Articole despre mere si prajitura

Citeste cele mai noi articole despre mere si prajitura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mere si prajitura, pe AflaCum.ro!

Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care mai atractive. Azi, ne-am gandit la o prajitura cu...jumatati de mere. E un deliciu pe care n-ai voie sa il ratezi, indiferent de sezon!

Prajitura cu mere. Ingrediente:

- 150 grame de smantana fermentata;

Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona a gastronomiei, care mai de care mai interesante. Azi ne oprim asupra uneia simple care include doar 4 ingrediente si presupune un timp destul de scurt de preparare. Nu-ti face griji! Gustul va fi de neuitat.

Prajitura cu mere. Ingrediente:

- 3 oua mari;

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este vorba despre prajitura Uraganul. Nici chiar cel mai mofturos membru al familiei / invitat nu va putea refuza o asemenea minunatie!

Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru crema:

- un ou;

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Piept de pui innabusit cu mere. Ingrediente:

- 300 grame de piept de pui;

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Cum sa pastrezi intacta culoarea marului dupa taierea acestuia. Prevenirea oxidarii:

1. Suc de lamaie. Merele devin maronii din cauza unei enzime din fructe care reactioneaza cu oxigenul din aer. Acest proces este cunoscut sub numele de oxidare. Sucul de lamaie previne oxidarea, deoarece contine acid citric, care este un antioxidant eficient. Poti folosi fie suc de lamaie proaspat stors, fie suc de lamaie din comert. Te sfatuim sa utilizezi aceasta metoda numai pentru tipurile de mere mai dulci, deoarece sucul de lamaie va adauga aciditate. Scufunda marul intr-un amestec de apa si suc de lamaie. La o lingura de suc vei folosi o ceasca de apa. Tine marul taiat in acest amestec timp de 3-5 minute, apoi clateste-l si scurge-l. Poti opri oxidarea fructului si cu ajutorul sucului de ananas. Se foloseste la fel ca sucul de lamaie.

Vrei un desert special pentru zilele de Craciun? Daca da, atunci articolul acesta e pentru tine. Ne referim la delicioasa dar si delicata prajitura tavalita. Ia un pix si o foaie si noteaza.

Prajitura tavalita. Ingrediente pentru blat:

- 100 grame de unt (merge si cu margarina) la temperatura camerei;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si...
Vrei o prajitura sanatoasa si foarte gustoasa pe care sa o faci relativ repede? Daca da, azi...
Rubarba este o planta cu nenumarate beneficii pentru sanatate. Are un continut ridicat de vitamina K, contribuind...
Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga...
Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...