Prajitura dovleac, desert

Lista articolelor despre prajitura dovleac si desert pe AflaCum.ro

Articole despre prajitura dovleac si desert

Citeste cele mai noi articole despre prajitura dovleac si desert publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prajitura dovleac si desert, pe AflaCum.ro!

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite creme,.

Aceasta se serveste alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai si incanta papilele gustative ale tuturor membrilor familiei, indiferent de varsta.

Iata 6 retete de prajitura cu dovleac ( pentru 20 de portii):

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!

Branzoaice. Ingrediente aluat:

- un kilogram de faina;

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Dovleacul este deosebit de gustos si de sanatos si in interiorul unei prajituri. In aceste sens, astazi iti prezentam reteta pentru prajitura cu dovleac si kiwi:

Ingrediente:

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia.  Acest desert minunat se poate consuma si in zilele de post.

Ingrediente:

- 2 banane;

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Ingrediente pentru blat:

- 2 cani de zahar;

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Ingrediente:

- 500 grame de smochine;
- 500 ml cafea neagra tare
- zahar, dupa gust;
- o lingurita de cuisoare;
- coaja de portocala rasa;
- rom (optional)

Mod de preparare:

1. Toarna cafeaua intr-un bol;
2. Adauga smochinele in cafea. Lasa-le peste noapte;
3. Transfera compozitia intr-o cratita si pune-o la foc pentru 10-15 minute;
4 Scoate smochinele pe o farfurie(platou) si lasa-le sa se scurga bine. Pastreaza cafeaua in cratita;
5. Pune cafeaua la foc pentru inca 10 minute.Adauga zaharul, cuisoarele si coaja de portocala rasa. Lasa-le sa se fiarba bine;
6. Strecoara lichidul pentru a indeparta resturile de cuisoare. Poti adauga, apoi, putin rom, daca doresti. Toarna lichidul peste smochine;
7. Desertul e gata!
Alternativa. Pune smochinele intr-un bol si putin lichid in altul si adauga inghetata sau frisca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cozonacul traditional de casa este un dulce care nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste...
Un desert rapid, ieftin si sanatos de toamna sunt gutuile coapte. Ingrediente: 6 gutui frumoase, 3...
Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este inghetata de portocale cu crema de...
Un desert de vara racoritor este inghetata de lamaie. Afla cum o poti prepara chiar tu acasa. ...
O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere. Ingrediente: - 500 g mere,...
Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi. ...