Raci, pilaf

Lista articolelor despre raci si pilaf pe AflaCum.ro

Articole despre raci si pilaf

Citeste cele mai noi articole despre raci si pilaf publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre raci si pilaf, pe AflaCum.ro!

Pregatit doar din cozi sau din raci intregi, pilaful de crustacee este un preparat obisnuit in Delta Dunarii sau la mare.

Ingrediente:

- 18 raci mijlocii,
- 3 l apa,
- 1 lingura sare,
- 3 catei de usturoi,
- 10 boabe de piper,
- 6 linguri de ulei,
- 1 ceasca mare de orez.

Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate fi numit pilaf cu ardei.

Ingrediente:

- 6 ardei grasi,
- o ceapa,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti apa,
- 3 linguri ulei,
- o lingura bulion sau 4 rosii,
- sare, piper.

O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz.

Ingrediente:

- 6 fire de praz,
- o ceapa,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti apa,
- 3 linguri de ulei,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- sare, piper.

Pentru pilaful cu legume, in aceasta reteta leguma predominanta sunt dovleceii.

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- o ceasca orez,
- o ceapa,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- marar tocat,
- 2 cesti cu apa.

Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez.

Iata cum se prepara pilaful de hribi:

Ingrediente:

- 150 grame hribi (manatarci),
- 1 1/2 ceasca de orez,
- 2 cepe,
- 3 Iinguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- sare,
- piper.

Pentru aceasta reteta de pilaf, orezul este inlocuit cu gris.

Ingrediente:

- o ceasca gris (nu prea plina),
- 4 cesti apa,
- 50 grame unt proaspat,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se folosesc obligatoriu porumbei tineri. Ingrediente: - 3 porumbei, - un litru apa, -...
Un pilaf de post gustos are la baza orez si legume. Iata cum se obtine pilaful cu...
Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez,...
Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust. ...
Midiile fac parte din categoria fructelor de mare alaturi de homari, crabi, calamari, caracatite si scoici si...
Scordoleaua este o mancare gatita in special in Delta Dunarii si are origini lipovene. Aceasta mancare se...