Sos maioneza, rasol

Lista articolelor despre sos maioneza si rasol pe AflaCum.ro

Articole despre sos maioneza si rasol

Citeste cele mai noi articole despre sos maioneza si rasol publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sos maioneza si rasol, pe AflaCum.ro!

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa, dar mai ales pentru icrele sale din care se obtine caviar.

Ingrediente:

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Acest peste marin migrator cantareste de regula intre 10 si 15 kilograme, iar in perioada in care
isi depune icrele, pastruga poate fi pescuita din Dunare sau din raurile mai mari (Prut, Siret, Tisa).

Ca si preparat culinar, noi va propunem pastruga rasol asezonata cu cartofi natur.

Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.

Deoarece gaina este mai gustoasa decat puiul, desi fierbe mai mult, un rasol de gaina cu piure de cartofi si salata verde poate constitui un pranz dietetic, dar savuros.

Ingrediente:

Somonul este printre cei mai apreciati pesti oceanici, pentru carnea sa de culoare rosu-portocalie bogata in acizi Omega 3.

Exista 9 specii de somon, care se dezvolta in mediul lor acvatic sau in crescatorii.

Pentru a beneficia de calitatile sale nutritive, cel mai recomandat pentru consum este somonul salbatic. Daca insa cumparati somon de crescatorie, preparati-l la grill, copt sau fiert si indepartati coaja.

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),

- 2 litri apa,

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si...
Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol. La noi...
Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu...
Rasolul de stiuca se prepara similar cu salaul rasol. Pentru aceasta reteta de peste fiert si asezonat...
Salaul este un peste de apa dulce care poate fi gatit fiert, sub forma de rasol, dar...
Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste...