Caras-Severin este un judet situat in vestul Romaniei, in Banatul Montan. Este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, cu o multime de obiective turistice, precum Baile Herculane, Parcul National Portile de Fier sau Clisura Dunarii.
Hobby
Esti pasionat de travel, sport, fitness sau masini? Iti place sa petreci timpul in gradina sau sa ai un animal? Aici afli cum poti face singur lucrurile care te intereseaza!
Gradina Auto&Moto Travel Sport Animale FitnessJudetul Brasov este unul dintre cele mai frumoase judete din Romania. Face parte din regiunea istorica Transilvania, fiind un judet strabatut, in mare parte, de Muntii Carpati. Zona este incarcata de istorie, aici circuland cu mandrie legendele legate de Dracula.
Judetul Botosani apartine regiunii istorice Moldova, aflandu-se in nord-estul Romaniei. Este un judet incarcat de istorie, cultura si traditie. Aceasta zona minunata i-a oferit pe Mihai Eminescu, George Enescu si Nicolae Iorga! Sa facem, asadar, un scurt itinerar printre obiectivele turistice ale judetului Botosani.
Judetul Buzau face parte din regiunea istorica Muntenia, fiind situat in sud-estul Romaniei. In aceasta zona minunata regasesti aproape toate formele de relief, de la formatiuni muntoase, pana la ses, iar obiectivele turistice abunda. Nici nu se putea altfel intr-un judet in care exista legenda fascinanta a Tarii Luanei.
Bistrita Nasaud este parte a Transilvaniei, fiind pozitionat in proximitatea Carpatilor Orientali. Judetul ofera obiective turistice minunate, de la cele naturale , pana la cele cu insemnatate culturala.
Braila este un judet aflat in Muntenia, desi influetele de grai te pot face sa crezi ca se afla in Moldova. Urba situata in zona inundabila a Dunarii, este un centru turistic si balneoterapeutic recunoscut. Pentru a intelege frumusetea zonei, credem ca e suficient sa va spunem ca aici se afla 3 tipuri de flora , specifice stepei, padurii si de mlastina.
Mergem astazi in Moldova, la Bacau, unde nu lipsesc obiectivele turistice spectaculoase. Vom porni itinerarul din orasul lui Bacovia, explorand, apoi, cele mai frumoase locuri din judet.
Continuam itinerarul nostru printre obiectivele turistice ale Romaniei. Astazi, ajungem in judetul Bihor. In introducere, iti mai spunem doar atat: calatoria prin Crisana va fi una de neuitat!
Banat? Crisana? Amandoua? Din ce zona face parte judetul Arad? Istoria ne spune ca din ambele. Oamenii sunt impartiti: unii se simt banateni prin comportament social si traditii; altii se considera ardeleni. Nu ne pozitionam in niciuna dintre tabere, deoarece scopul nostru este altul: sa iti dezvaluim cele mai importante obiective turistice din aceasta superba zona a Romaniei. Asadar, iata ce poti vizita daca te afli in Lunca Muresului si Crisului Alb.
Pestele este al treilea cel mai popular animal de companie, dupa caine si pisica. Daca ai un acvariu, probabil ai constientizat, deja, cat de placut poate fi doar sa privesti viata din interiorul sau. Mai mult, un acvariu reprezinta un plus pentru decorul casei tale. Si poate cel mai important: un bazin destinat pestisorilor tai iti poate imbunatati conditiile de viata.
Daca nu ai vizitat pana acum obiectivele turistice ale judetului Arges, nu stii ce ai pierdut! Odata ce vei patrunde tainele acestei zone minunate, vei ramane cu amintiri de neuitat.
Daca hotarati sa vizitati Ardealul, nu ratati obiectivele turistice din judetul Alba. Sunt locuri incarcate de istorie, cu obiceiuri bine impamantenite, asezari unice si forme de relief stranii, care va vor incanta privirea.
Dambovita este un judet care ascunde multe obiective turistice, desi, la prima vedere, nu pare asa. Probabil ca, daca nu cunoasteti bine judetul, veti ramane surprinsi de varietatea de obiective pe care le puteti vizita in aceasta zona a Munteniei.
Monogamia in randul animalelor nu este foarte raspandita. Doar circa 5% din necuvantatoarele planetei au un singur partener pentru toata viata. Putine si bune, insa, daca ne gandim la comportamentul lor. Exista adevarate ritualuri ce reprezinta dovada clara a devotamentului reciproc.
Bolile specifice castravetelui pot fi usor tinute sub control. Daca, in schimb, le lasi sa evolueze, productia va fi afectata simtitor. De asemenea, tratamentele cu fungicide nefacute la timp devin, in general, inutile. Iata care sunt bolile castravetelui:
Stresul e una dintre bolile secolului. Cand esti stresat, muschii se incordeaza, respiratia devine mai grea, inima incepe sa bata cu putere si pot aparea chiar dureri de cap. Toate acestea sunt semne ca organismul tau a fost pus sub multa presiune si tensiune, ceea ce iti afecteaza starea de spirit si sanatatea. Din fericire, exista cateva tehnici de relaxare simple, dar eficiente, care pot usura aceste simptome si iti pot face ziua mai luminoasa.
Iulie vine cu multa caldura, dar si cu destula treaba in gradina. Ai de cules, in primul rand, soiurile timpurii, precum ardeii, vinetele, castravetii, rosiile etc. In acelasi timp, trebuie sa te ocupi si de culturile de toamna.
Castravetii sunt legume foarte populare in Romania si nu numai. Probabil, cei mai multi locuitori ai zonelor rurale de la noi planteaza si cresc castraveti in gradina. Daca nu esti printre ei, poate decizi sa stabilesti o parcela si pentru aceste legume cu aroma unica, bogate in apa, vitamine si minerale.
Temperaturile incep sa creasca. Inevitabil, in curtea ta incepe zumzetul albinelor si viespelor in cautare de hrana. Daca prima, este un important polenizator, a doua are alt rol: de a consuma insectele precum afidele sau mustele. Nu refuza , de asemenea, nici ceva dulce, cu zahar sau chiar un senvis lasat de izbeliste. Pentru a evita intepaturile acestor insecte este bine sa fie curat in ograda.
Mulciul reprezinta un amestec de materie organica si anorganica, precum frunze, balegar, rumegus, pietris , calcar etc, folosit pe suprafata solului pentru reducerea buruienilor si pentru pastrarea umiditatii prin scaderea evaporarii. Mulciul ofera, de asemenea, substante nutritive plantelor(prin descompunere), previne infiltratiile care favorizeaza eroziunea solului si impiedica inghetarea suprafetei solului.
Cele mai citite
Abonare