Mucegaiul uscat este o problema frecventa in cazul cauciucurilor de la masina. Iata cum puteti preveni mucegairea acestora:
Auto&Moto
Detinerea unui autovehicul sau a unei motociclete presupune un minim de cunostinte mecanice. Citeste articolele noastre si afla sfaturi utile despre cum sa-ti intretii vehicului pe doua sau pe patru roti!
Uleiul de motor mentine lubrifiate partile componente, protejandu-le de rugina si degradare. Iata cateva mituri legate de schimbarea acestuia:
Autoturismele pot fi greu de pornit in sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute care afecteaza motorul. Iata cum puteti porni masina iarna:
Diminetile de iarna pot aduce surprize neplacute, cum ar fi inghetarea diferitelor parti ale masinii, printre care se numara si incuietorile. Iata cum poate fi dezghetata incuietoarea de la masina:
Permisul auto se obtine cu usurinta, daca stii regulile de circulatie si daca inveti sa te comporti cu respect in trafic. Multi dintre soferii incepatori uita complet, insa, de aceste aspecte odata ce se vad la volan. Iata cateva trucuri, care ii vor ajuta pe soferii aflati la inceput sa fie mai siguri la volan:
Etilotestul este spaima oricarui sofer care se incumeta sa consume alcool si sa conduca un autoturism. Pentru a evita pedepsele drastice, multi dintre cei care sunt prinsi incearca sa pacaleasca agentii politiei rutiere folosind metode si scuze incredibile.
Brandul Dacia este cunoscut romanilor nu numai pentru modelele create dupa Revolutia din 1989, ci si pentru cateva produse inainte de acel moment. Dacia 1300 si 1310 sunt cele mai raspandite, multe dintre ele ruland, inca, pe strazile din tara noastra. Exista, insa, un model creat in societatea comunista pe care romanii aproape ca nu-l cunosc. Ne referim la Dacia Shifterossa.
Ai lasat masina in parcare cateva ore, iar cand te-ai intors bara era indoita? E frustrant, stim, mai ales cand nu poti gasi vinovatul. In plus, poate nu ai bani sa duci autoturismul in service si te vezi nevoit sa mergi o perioada in aceste conditii. Ei bine, nu e cazul. Exista o metoda prin care poti indrepta singur bara de protectie a masinii!
Ai probleme cu dezaburirea geamurilor de la masina? Probabil, trebuie sa schimbi filtrul de polen, sa cureti sistemul de climatizare si sa cumperi solutii speciale pentru interiorul geamurilor.
In sezonul rece, ceata isi face, frecvent, simtita prezenta pe drumurile din Romania. Astfel, vizibilitatea scade, iar riscul de accidente creste. Pentru a evita situatiile periculoase, soferii trebuie sa ia masuri de siguranta.
Sezonul rece aduce, de la sine, drumuri mai putin prietenoase pentru soferi. Carosabilul poate fi, in orice moment, acoperit de polei, gheata, mazga sau zapada. Viteza neadaptata la un astfel de drum, dar si echiparea deficitara a autoturismului pot produce adevarate drame pe drumurile publice.
Brandul Dacia este cunoscut romanilor nu numai pentru modelele create dupa Revolutia din 1989, ci si pentru cateva produse inainte de acel moment. Dacia 1300 si 1310 sunt cele mai raspandite, multe dintre ruland, inca, pe strazile din tara noastra.
Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.
Ai tot dat de carnet si nu ai reusit sa iei examenul auto? Mai incearca si nu dispera. Sau nu mai incerca! Da, ai citit bine! Poti conduce si fara permis auto, in mod legal! Ai nevoie de un atestat de la o scoala de soferi autorizata si de o masina precum cele din lista de mai jos.
Masina personala e locul unde ar trebui sa te simti ca in a doua ta casa. Asta mai ales daca urci, zilnic, la volan pentru a te deplasa la serviciu. In aceste conditii, nu te mira ca interiorul masinii tale se murdareste destul de repede. Cum rezolvi neplacerea? 1. Fa curatenie mai des; 2. Incearca sa pastrezi ordinea!
Soarele iti poate distruge masina atat pe exterior cat si pe interior! Asa ca tine-o cat mai mult posibil la umbra, astfel te poti trezi cu una sau mai multe dintre problemele pe care ti le prezentam in articolul de mai jos.
Indiferent ce mijloc de transport in comun folosesti, intotdeauna te gandesti, prima oara, la confort. Nu e rau, dar ar fi si mai bine sa nu uiti de siguranta! Orice vehicul are zone unde probabilitatea de a te rani in caz de accident este mai mica.
Caroseria masinii tale va avea de suferit, la un moment dat, chiar daca esti cel mai atent si priceput sofer din lume! O cauza externa tot va aparea, din pacate. Un mic accident provocat de altcineva in parcarea hipermarketului sau mingea pe care copiii din fata blocului o suteaza tare in aripa masinii tale! Doar doua exemple de momente in care nu ai ce face: caroseria se stramba si trebuie s-o repari cumva. Nu te grabi sa mergi in service unde vei plati sute de lei chiar si pentru o zgarietura minora.
Printre conditiile meteo nefavorabile pe timp de iarna se numara si poleiul, care poate fi extrem de periculos pentru conducatorii auto, deoarece nu este usor de observat si poate pune in pericol siguranta in trafic. Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa conduceti pe polei:
Temperaturile foarte scazute pot afecta bateria unei masini si implicit pornirea acesteia. Iata cum poti porni masina cand este foarte frig:
Cele mai citite
Abonare