Auto&Moto

Detinerea unui autovehicul sau a unei motociclete presupune un minim de cunostinte mecanice. Citeste articolele noastre si afla sfaturi utile despre cum sa-ti intretii vehicului pe doua sau pe patru roti!

Daca nu va permiteti o masina noua, atunci este indicat sa vi-o mentineti pe cea veche in stare buna de functionare.

Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu cutie, insa are anumite avantaje.

Atunci cand va aflati la volan este indicat sa conduceti in siguranta si sa respectati regulile de circulatie, deoarece orice mica neatentie poate duce la urmari grave.

Acest articol iti descrie pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a evita un accident cauzat de neatentie sau neacordarea de prioritate in cadrul unei intersectii.

Masinile cu o cutie manuala de viteze pot fi conduce foarte usor, odata ce va obisnuiti cu schimbarea vitezelor.

Cand conduci pe distante mari, in special noaptea, deseori iti vine sa atipesti, in special dupa cate o zi lunga si obositoare.

Condusul noaptea fara iluminatul stradal poate fi periculos, daca nu ai experienta.

Ajungi la o dilema cand iti conduci masina cu cutie de viteze manuala si trebuie sa te opresti in rampa.

Chiar daca este incitant, pentru soferi, condusul masinii iarna, pe zapada si/sau gheata, poate fi extrem de neplacut.

Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada.

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru.

In conditii normale nimeni nu se gandeste sa franeze cat se poate de repede.

Cauciucurile rezista, in general, destul de mult timp, mai ales daca circulati cu masina prin oras, unde conditiile de drum sunt foarte bune, lucru ce duce la minimum de uzura.

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Se poate intampla oricui sa gaseasca usa masinii inghetata, in sezonul rece. Iata cateva sugestii, despre cum puteti rezolva aceasta problema:

Incercati sa intrati in masina. Incercati toate usile, pentru a vedea daca sunt deschide, inclusiv portbagajul. In mod ideal, puteti deschide o usa inghetata, din interior. Daca reusiti sa intrati in masina, insa nu puteti deschide usa inghetata, dati caldura la maxim si treceti la pasul 2.

Aderenta cauciucurilor pe carosabil este de 100%, in conditii optime de drum, insa daca soseaua este umeda acest lucru se schimba.

Daca vi se intampla adesea sa fiti tinta furiei altor soferi, atunci este absolut necesar sa fiti atenti la felul cum conduceti si sa semnalizati intotdeauna intentiile dumneavoastra.

E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie.

Derapajul are loc atunci cand apa se acumuleaza in fata rotilor unei masini, intre cauciucul acestora si carosabil.

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos.