Auto&Moto

Detinerea unui autovehicul sau a unei motociclete presupune un minim de cunostinte mecanice. Citeste articolele noastre si afla sfaturi utile despre cum sa-ti intretii vehicului pe doua sau pe patru roti!

Daca doriti sa incarcati instalatia de aer conditionat din masina veti avea nevoie de un kit ce incarcare, de freon (agent frigorific), de ochelari de protectie si de anumite informatii, dupa cum urmeaza:

Folia pentru parbriz se deterioreaza in timp, schimbandu-si culoarea sau formand mici bule de aer, caz in care trebuie indepartata, lucru care nu este deloc usor. Iata 5 metode de indepartare a foliei pentru parbriz:

1. Soare + amoniac

Trebuie sa aplicati aceasta metoda intr-o zi insorita, deoarece in caz contrar nu va avea efect.

Iata ce trebuie sa faceti daca urmeaza sa va angajati ca dispeceri sau sunteti doar curiosi cum se utilizeaza o astfel de consola:

Marca anvelopelor (Michelin, Goodyear, etc.) este inscriptionata pe lateralul acestora.  

Daca trebuie sa conduceti pe un drum noroios este bine de stiut ca acesta poate fi destul de alunecos si ca masina se poate impotmoli.

Un alternator de masina genereaza intre 13 si 18 volti, care ajuta la buna functionare a aparatelor electronice din masina si permit pornirea acesteia, in timp ce reincarca bateria.

Multi oameni se tem sa stea asezati prea mult timp in masina, deoarece aceasta poate fi o experienta destul de neplacuta, daca nu stati intr-o pozitie comoda.

In sezonul rece este foarte important sa curatati gheata de pe parbrizul masinii pentru a avea o buna vizibilitate in trafic, evitand astfel posibilele evenimente.

Nivelul lichidului de frana scade odata cu uzarea sabotilor de frana.

Siguranta in trafic este cu atat mai importanta in sezonul rece, deoarece carosabilul poate fi acoperit cu zapada sau gheata.

Daca uitati farurile masinii aprinse sau lasati casetofonul sa functioneze timp indelungat riscati sa vi se descarce bateria, caz in care aceasta poate fi incarcata sau inlocuita cu una noua.

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata.

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp.

O problema comuna a proprietarilor de masini este apa din rezervor.

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta ce da senzatie de libertate, insa este de asemenea un sport foarte periculos.

Daca nu va permiteti o masina noua, atunci este indicat sa vi-o mentineti pe cea veche in stare buna de functionare.

Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu cutie, insa are anumite avantaje.

Atunci cand va aflati la volan este indicat sa conduceti in siguranta si sa respectati regulile de circulatie, deoarece orice mica neatentie poate duce la urmari grave.

Acest articol iti descrie pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a evita un accident cauzat de neatentie sau neacordarea de prioritate in cadrul unei intersectii.

Masinile cu o cutie manuala de viteze pot fi conduce foarte usor, odata ce va obisnuiti cu schimbarea vitezelor.