Travel

Iti place sa calatoresti, sa vizitezi lumea? Descopera cum sa ai parte de vacanta visurilor tale consultand hotelurile si destinatiile cele mai populare de pe glob.

Continuam periplul nostru prin Romania si ne oprim, azi, in judetul Olt, unul dintre cele mai bogate judete din sudul tarii in privinta obiectivelor istorice si culturale. Veti regasi, aici, vestigii arheologice ce dateaza din preistorie, case memoriale ale unor personalitati marcante , dar si minunate lacasuri de cult.

Hotelul este locul in care locuiesti pe timpul unei vacante sau chiar qatunci cand te afli intr-o vizita de lucru. Inainte de a parasi aceasta locatie, poate vei fi tentat/a sa iei ceva suveniruri din acest loc. Unii spun ca nu e proasta-crestere sa faci asta. Altii sunt de acord cu fenomenul. In orice tabara te-ai afla, trebuie sa stii ce ai voie sa iei din camera de hotel si ce nu.

Iti place sa vizitezi alte tari? Poate job-ul te obliga sa calatoresti mult? In oricare dintre situatii te-ai afla, trebuie sa te informezi cu privire la locul in care urmeaza sa traiesti o perioada, dar si cu privire la obiceiurile locului respectiv. Sunt comportamente care , fara sa-ti dai seama, ar putea jigni localnicii. Iata o serie de gesturi care nu sunt binevenite in anumite tari.

Mergem, astazi, in Moldova, mai exact in judetul Neamt, acolo unde, cu siguranta, orice turist va fi fermecat. Locuri incarcate de istorie si frumusete naturala din belsug. Asa am sintetiza in cateva cuvinte periplul nostru prin judetul Neamt.

Calatoria noastra prin tara continua! Ajungem , astazi, in judetul Mures, acolo unde romanii, maghiarii si sasii convietuiesc, creand un mix de traditii, pe care suntem singuri ca vei dori sa le cunosti. Asadar, daca ai hotarat sa mergi in vacanta in aceasta zona superba, iata care sunt principalele atractii.

Mergem, astazi, sud-vestul tarii, in judetul Mehedinti, acolo unde Dunarea creeaza un peisaj de vis si ne spune multe povesti vechi despre stramosi si locurile in care acestia au trait.

Periplul nostru prin locurile de basm ale Romaniei continua in judetul Maramures, una dintre cele mai frumoase si incarcate de istorie zone ale Romaniei. Aici, obiceiurile inca se pastreaza cu sfintenie, iar graiul specific este intotdeauna o incantare pentru vizitatori.

Pamantul are o miscare de rotatie continua, insa oamenii nu percep aceasta miscare! Te-ai intrebat vreodata de ce? Cu siguranta , ti s-a explicat la scoala, insa poate nu ti-a placut lectia respectiva sau poate ai uitat, odata cu trecerea anilor. Ei bine, iti reamintim noi despre ce este vorba.

Judetul Ilfov se afla in sud-estul Romaniei, invecinandu-se cu judetele Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi, Teleorman, dar si cu capitala tarii. E o zona incarcata de istorie, pe care o poti vizita intr-un weekend sau o poti cunoaste mai bine, cazandu-te la una dintre pensiunile de aici. In orice caz, te asiguram ca ai ce vedea in judetul Ilfov!

Ialomita este una dintre cele mai vechi asezari locuite de pe teritoriul Romaniei. Situat in Campia Baraganului, judetul Ialomita este unul agricol, dar incarcat de istorie. Iata ce poti vizita pe teritoriul pe care si-a avut resedinta regele geto-dac Dromichaites, cel care a pus capat razboiului dintre geti si macedoneni.

Continuam periplul nostru prin judetele Romaniei si ajungem, azi, in nord-vest, la Iasi, inima Moldovei si unul dintre cele mai mari centre culturale ale tarii.

Mergem , astazi, intr-o scurta incursiune in sudul tarii, tocmai in Banie, pentru a vedea care sunt cele mai atractive obiective turistice ale judetului Dolj.

Covasna este un judet care apartine de zona istorica Transilvania, cu resedinta la Sfantu Gheorghe, polul frigului din Romania. Judetul mai este numit si Tinutul Conacelor. Aici, mica nobilime a construit peste 160 de conace si castele!

Facem, astazi, o incursiune in nord-vestul tarii, mai exact in judetul Cluj, unul dintre cele mai dezvoltate judete transilvanene. Zona este incarcata de istorie si de obiective pe care vei dori, cu siguranta, sa le vezi sau sa le revezi.

Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare, natura, aer curat, plaja, soare, mici bucurii pentru suflet. Indiferent unde alegi sa faci concediul, nu uita sa iei in bagaj aceste lucruri:

Poposim , astazi, in judetul de la malul Marii Negre, Constanta. Litoral, soare, plaja, relaxare si nu numai. In aceasta zona din sud-estul Romaniei, gasim si alte obiective turistice de o frumusete aparte.

Calarasiul este un judet din sud-estul Romaniei, strabatut de Dunare. Asadar, o zona de vizitat cu predilectie in sezonul cald, insa, daca esti mai rezistent la frig, poti vizita judetul si iarna, cand peisajele hibernale ale zonei iti vor oferi amintiri unice.

Bucurestiul este asezat in sud-estul Romaniei, in Campia Vlasiei, parte a Campiei Romaniei. Capitala tarii s-a dezvoltat si continua sa se dezvolte in fiecare an, fiind cel mai important centru comercial si industrial al tarii. Insa, Bucurestiul nu este doar un oras aglomerat care poate oferi aproape oricui un loc de munca, ci si o urba incarcata de istorie si de locuri pe care merita sa le vizitezi.

Caras-Severin este un judet situat in vestul Romaniei, in Banatul Montan. Este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, cu o multime de obiective turistice, precum Baile Herculane, Parcul National Portile de Fier sau Clisura Dunarii.

Judetul Brasov este unul dintre cele mai frumoase judete din Romania. Face parte din regiunea istorica Transilvania, fiind un judet strabatut, in mare parte, de Muntii Carpati. Zona este incarcata de istorie, aici circuland cu mandrie legendele legate de Dracula.