IT&C

Internetul, tabletele, telefoanele sau tv-ul sunt din ce in ce mai mult elemente indispensabile vietii noastre. Afla ce software-uri si aplicatii sa instalezi pentru a le folosi cat mai bine.

Internet Software Telefoane Tablete Audio, Video si TV Hardware

Esti mare amator de jocuri, dar nu ai timp sa stai prea mult in camera preferata pentru a-ti pune pasiunea in practica? Ai solutia unui laptop dedicat jocurilor! Probabil ca stii cum trebuie sa alegi un astfel de device. Daca ai dubii, le risipim in cele ce urmeaza.

Smartphone-urile ne simplifica mult viata. Singurul lor mare dezavantaj? Durata bateriei. Doar astazi circa 5,13 miliarde de oameni isi vor incarca telefoanele! Din fericire, exista cateva trucuri prin care poti transforma o incarcare banala a bateriei intr-una mai rapida!

Podcast-ul este cea mai recenta modalitate tehnologica pentru scoli si companii de a crea programe audio care sa permita elevilor si angajatilor sa se aboneze, sa descarce si sa asculte fisiere cu usurinta. Oricine se poate abona simplu la diverse Podcast-uri pentru a primi fisiere noi, descarcandu-le pe un iPod sau pe un computer. Suna usor, dar la fel ca orice alt gadget sau caracteristica tehnologica, podcast-ul vine cu dezavantajele sale.

 Binge-watching-ul( numit si binge-viewing sau maraton de vizionare) reprezinta practica vizionarii de divertisment sau continut informational pentru o perioada de timp prelungita, de obicei o singura emisiune de televiziune(documentar, serial etc). Platformele de streaming sunt la mare cautare in intreaga lume. In Romania, au aparut de cativa ani, fiind primite in mod pozitiv de catre romani. Astfel, platforme precum Netflix, Hbo Max, Disney + sau Prime Video ofera filme si seriale din belsug. Motiv pentru care binge-watching-ul este o practica des intalnita si la noi. Sa vedem, insa, care sunt avantajele si dezavantajele binge-watching. 

Orice om a experimentat, macar o data in viata, lipsa semnalului destinat internetului. In anumite situatii, neplacerea se intampla chiar si in mijlocul orasului sau chiar in sufrageria casei tale. Cauzele? Uneori, setarile routerului sau chiar serviciul slab oferit de compania de telefonie. De cele mai multe ori, insa, conexiunea WiFi este slaba din cauza anumitor obiecte de mobilier din casa!

In zilele noastre este foarte dificil sa mai gasesti o persoana fara un cont de Facebook. Totusi, putini utilizatori cunosc tot potentialul acestei retele sociale. Sunt anumite functii foarte utile care inca nu sunt folosite la scara larga.

O femeie petrece, in medie, 600 minute/zi folosind telefonul mobil , comparativ cu 459 minute cat se intampla in cazul unui barbat, releva un studiu. Acest timp este, de obicei, petrecut cu sarcinile legate de munca (cum ar fi trimiterea de e-mailuri), precum si cu navigarea pe retelele sociale. Totusi, utilizarea smartphone-ului nu tine doar de niste numere, ci si de personalitate.

Telefonul este cea mai frecventa tinta pentru infractorii cibernetici. Aplicatiile din telefon pot fi , spre exemplu, usor accesate de catre hackeri. Trebuie sa stii ca folosirea unui program antivirus nu este suficienta pentru a impiedica hotii online sa iti fure datele personale!

Escrocheriile din era digitala nu se mai petrec face to face( fata in fata). Ele sunt create de la distanta, online, pe internet sau prin intermediul telefonului mobil. Un studiu realizat in SUA releva faptul ca, doar in 2020, s-au raportat pierderi in valoare de 19,7 miliarde de dolari din cauza apelurilor telefonice! Au fost circa 50 milioane de apeluri efectuate in scop de inselatorie! 40% dintre cei sunati s-au plans ca li s-au furat bani.

Facebook-ul a evoluat rapid, inca de la aparitie. Azi, nu mai e doar un instrument de socializare, ci si unul de informare. In plus, facebook este si o mare baza de date, loc in care poti gasi informatii din trecutul indepartat(chiar de cand ti-ai facut cont). Spre exemplu, poti afla cand te-ai imprietenit cu o anumita persoana!

Esti detinatorul unui iPhone si trimiti multe mesaje in fiecare zi? Daca da, probabil de multe ori, corectarea automata a textului(auto-correct) iti da mari batai de cap. Cand vrei sa scrii un cuvant, auto-correct-ul gandeste alt cuvant si astfel risti sa trimiti un mesaj care poate fi perceput in mod eronat sau care nu va fi inteles de catre persoana cu care comunici.

Aproape orice roman are macar un telefon. In societatea moderna, un astfel de dispozitiv e absolut necesar. Ne ajuta sa comunicam rapid, de la distanta, fara a fi nevoiti sa ne intalnim cu diverse persoane din vietile noastre. Nu de altceva, dar ar fi imposibil sa ne vedem cu toate, in conditiile in care avem macar un job de 8 ore! Totusi, chiar daca avem telefoane, cei mai multi dintre noi de ultima generatie, inca suntem reticenti cu privire la nivelul de siguranta pe care aceste dispozitive il ofera.

Pandemia de Covid 19 ne-a schimbat modul de a gandi, dar si felul in care actionam. Astfel, am folosit mai mult mediul online, acolo unde cautarile pe Google nu puteau sa fie din categoria normal. In 2020, romanii au cautat, mai mult ca oricand, stiri despre coronavirus, masuri de protectie, restrictii si alte cuvinte cheie din aceasta zona.

Ai sters din greseala o fotografie sau mai multe din telefonul tau mobil? Nu e un proces ireversibil. Le poti recupera. Citeste acest articol si vei afla cum, indiferent daca ai iPhone sau un Android.

Gif-ul (Graphics Interchange Format – Format Grafic de schimb ) a fost introdus in 1987 si este inca la mare moda printre internauti. Atunci cand o persoana urca o animatie gif pe Twitter, aceasta este transformata intr-un videoclip, in mod automat. Astazi, iti vom arata cum poti sa salvezi un videoclip de pe aceasta retea de socializare.

Telefonul scapat in apa se poate strica rapid! Daca, din pacate, ai patit-o, nu folosi cunoscuta metoda tratamentul cu orez. E ineficienta si chiar distructiva! Iti explicam in cele ce urmeaza de ce, dar si cum trebuie sa usuci in mod corect un telefon mobil!

Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un numar de telefon in memorie, apoi suni, ori de cate ori doresti. Asta daca nu cumva persoana pe care vrei sa o apelezi ti-a blocat numarul de telefon! In aceasta situatie, nu il mai poti apela pe respectivul/a!

Astazi, iti aratam cum sa redai un videoclip intr-o intalnire Zoom(Zoom Meeting), astfel incat toti participantii sa il vada si sa-l auda. Este un instrument deosebit de util, spre exemplu, pentru profesorii care prezinta un videoclip intr-o lectie. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui sa utilizezi varianta desktop pentru a partaja videoclipul tau. Utilizarea aplicatiei mobile pentru a partaja videoclipuri poate duce la pierderea sunetului.

Spotify e la mare moda! Poti asculta cu usurinta muzica preferata, cu mai putine reclame, chiar si in timp ce te joci! Daca nu stii cum sa folosesti aceasta aplicatie , te ajutam! Exista 3 modalitati de a te conecta la Spotify: in browser, pe desktop si pe mobil. Sa le luam pe fiecare in parte!

Esti nemultumit/a de nivelul volumui din castile Androidului tau? Atunci, foarte probabil, setarile nu sunt facute cum trebuie. Despre acestea, dar si despre Super Volume Booster, o aplicatie foarte buna de crestere a volumului, in cele ce urmeaza.