Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.

Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat.

Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului.

Covrigeii cu susan au marimea unei guri de pahar si sunt foarte gustosi.

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu aluatul sfaramicios de tarta.

Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar cateva minute.

Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si are o consistenta sfaramicioasa.

Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert.

Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute.

Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si usor de obtinut.

Unul dintre cele mai apreciate tipuri de aluaturi este cel frantuzesc.

Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor sarate, cum este pizza sau la obtinerea diferitelor preparate dulci.

Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert.

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze.

Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.

Aceasta reteta se prepara la fel de repede ca si dovleceii pane.

Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite.

Renumite parjoale moldovenesti se prepara si cu varza, nu doar cu carne.

O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana

Pentru aceasta reteta se aleg vinete mijlocii care see coc la fel ca pentru salata.