Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de miel si cozonacii pufosi, pe care suntem convinsi ca le vei pregati cu pricepere, iti recomandam, azi, o reteta aparte, care sa intregeasca tabloul de sarbatoare! Este vorba despre piftie in...coaja de oua! Nu. Nu e  o gluma. Daca ti-am trezit interesul, citeste reteta de mai jos!

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta, iti propunem o metoda de vopsire 100% naturala, fara coloranti chimici. Cojile de ceapa si ceaiul de hibiscus sunt la baza! 

Esti mare amator de branza? Preferi o telemea de calitate superioara? Daca da, ti-am pregatit o reteta cu dedicatie. Poti prepara telemeaua preferata acasa din doar cateva ingrediente! Nu trebui sa fii vreun/o specialist/a! Aceasta reteta e foarte simplu de pus in practica!

Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra de azi va fi cu siguranta pe placul tau. Ne referim la budinca de paine. Probabil ca denumirea ti se pare ciudata. Asteapta sa vezi reteta si nu ti se va oarea nimic nelalocul sau.

Poti face paine la cuptorul cu microunde! Nu glumim! Sigur ca nu vei folosi aceleasi ingrediente precum in cazul painii clasice. In realitate, aceasta reteta seamana mai mult cu cea a unei prajituri fara zahar! Painea la microunde va fi gata in 5 minute. Adaugam timpul de amestecare a ingredientelor(cam 20 minute) si ne dam seama ca nu e deloc dificil de facut!

Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele coapte sunt create cu multa maiestrie in bucataria nipona. Astazi, o sa iti prezentam reteta pentru Hokkaido sau mai simplu spus: chifle japoneze. Vor iesi pufoase cum nici nu ti-ai imaginat!

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta reteta ti se potriveste de minune! Vorbim despre pateuri cu carne tocata. Tipul de carne , dupa propriul gust. Poate fi de porc, de gaina sau de vita, de ce nu?

Iti place branza facuta ca-n Italia? Daca da, nu trebuie sa ratezi reteta pe care ti-o propunem azi! Este vorba despre burrata, o branza delicioasa cu umplutura stracciatella si invelis din mozzarella! Poti consuma aceasta specialitate in stare naturala sau ca parte a unei retete!

Urmezi o dieta Keto? Ti-e dor de o felie de paine? O astfel de dieta s-o baza pe un consum redus de carbohidrati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la paine! Azi, iti prezentam cele mai tari 3 retete de paine Keto. Toate sunt facile si nu dureaza prea mult!

Gatitul este plictisitor pentru unii si distractiv pentru altii. Indiferent de care parte te-ai afla, atunci cand gatesti, incerci sa obtii cel mai bun gust. Folosind anumite trucuri de gatit, poti obtine ceea ce ti-ai propus. Astazi, iti prezentam cateva obiceiuri de gatit din China. Speram sa iti fie util acest articol!

Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri, azi,  asupra unei retete foarte simple si rapide.

Floricelele de porumb sau popcornul , asa cum sunt numite acestea pe filiera americana, au devenit populare pe intreg Mapamondul. Acestea sunt atat de iubite incat au fost impachetate si create special pentru cuptorul cu microunde. Ce te faci, insa, daca s-a stricat cuptorul? Prepari popcornul la tigaie! Da! Nu e nicio diferenta la capitolul preparare intre popcornul frumos impachetat si boabele de porumb pe care le poti lua de pe stiulete!

Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale de vopsire. Sunt multe si majoritatea foarte eficiente. Azi, ne vom opri asupra vopsirii oualor cu ajutorul ceaiului de hibiscus.

Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri asupra celei mai simple si mai sanatoase!

Pogacea se numeste painea alba sarbeasca, facuta fara dospire! Nu e dificil de preparat si ofera un gust special! O poti prepara si tu acasa, chiar daca nu ai experienta cu aluaturile cu drojdie.

Aperitivele trebuie sa fie pe masa ta, mai ales in zilele de sarbatoare, atunci cand musafirii iti calca pragul. Te ajutam, astazi, cu o reteta de aperitiv pe care, cu siguranta, p vei incerca! Ne referim la rulada cu hering!

Frittata este o reteta italiana care, de obicei, contine carne si oua. O poti compara cu omleta, desi modul de preparare este diferit. Frittata se poate face si in varianta pentru vegetarieni! Gustul va fi desavarsit si te vei simti satul/a!

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa. Problemele apar, insa, in momentul in care cumperi paine mai putin sanatoasa. Spre exemplu, multi romani cumpara paine neagra, care nu e obtinuta in mod natural, ci prin intermediul colorantilor alimentari. Pentru a scapa de orice temere, ar fi mai bine sa iti pregatesti acasa painea cea de toate zilele. Iti prezentam o reteta de chifle cu seminte pe care, cu siguranta, o vei adopta rapid!

Daca esti mare amator/oare de tofu, dar iti plac si mancarurile picante, avem reteta perfecta: tofu picant! Nu e greu de preparat, iar gustul iti va ramane cu siguranta in memorie, astfel incat vei pregati frecvent aceasta reteta!