Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Iti place branza facuta ca-n Italia? Daca da, nu trebuie sa ratezi reteta pe care ti-o propunem azi! Este vorba despre burrata, o branza delicioasa cu umplutura stracciatella si invelis din mozzarella! Poti consuma aceasta specialitate in stare naturala sau ca parte a unei retete!

Urmezi o dieta Keto? Ti-e dor de o felie de paine? O astfel de dieta s-o baza pe un consum redus de carbohidrati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la paine! Azi, iti prezentam cele mai tari 3 retete de paine Keto. Toate sunt facile si nu dureaza prea mult!

Gatitul este plictisitor pentru unii si distractiv pentru altii. Indiferent de care parte te-ai afla, atunci cand gatesti, incerci sa obtii cel mai bun gust. Folosind anumite trucuri de gatit, poti obtine ceea ce ti-ai propus. Astazi, iti prezentam cateva obiceiuri de gatit din China. Speram sa iti fie util acest articol!

Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri, azi,  asupra unei retete foarte simple si rapide.

Floricelele de porumb sau popcornul , asa cum sunt numite acestea pe filiera americana, au devenit populare pe intreg Mapamondul. Acestea sunt atat de iubite incat au fost impachetate si create special pentru cuptorul cu microunde. Ce te faci, insa, daca s-a stricat cuptorul? Prepari popcornul la tigaie! Da! Nu e nicio diferenta la capitolul preparare intre popcornul frumos impachetat si boabele de porumb pe care le poti lua de pe stiulete!

Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale de vopsire. Sunt multe si majoritatea foarte eficiente. Azi, ne vom opri asupra vopsirii oualor cu ajutorul ceaiului de hibiscus.

Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri asupra celei mai simple si mai sanatoase!

Pogacea se numeste painea alba sarbeasca, facuta fara dospire! Nu e dificil de preparat si ofera un gust special! O poti prepara si tu acasa, chiar daca nu ai experienta cu aluaturile cu drojdie.

Aperitivele trebuie sa fie pe masa ta, mai ales in zilele de sarbatoare, atunci cand musafirii iti calca pragul. Te ajutam, astazi, cu o reteta de aperitiv pe care, cu siguranta, p vei incerca! Ne referim la rulada cu hering!

Frittata este o reteta italiana care, de obicei, contine carne si oua. O poti compara cu omleta, desi modul de preparare este diferit. Frittata se poate face si in varianta pentru vegetarieni! Gustul va fi desavarsit si te vei simti satul/a!

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa. Problemele apar, insa, in momentul in care cumperi paine mai putin sanatoasa. Spre exemplu, multi romani cumpara paine neagra, care nu e obtinuta in mod natural, ci prin intermediul colorantilor alimentari. Pentru a scapa de orice temere, ar fi mai bine sa iti pregatesti acasa painea cea de toate zilele. Iti prezentam o reteta de chifle cu seminte pe care, cu siguranta, o vei adopta rapid!

Daca esti mare amator/oare de tofu, dar iti plac si mancarurile picante, avem reteta perfecta: tofu picant! Nu e greu de preparat, iar gustul iti va ramane cu siguranta in memorie, astfel incat vei pregati frecvent aceasta reteta!

Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel mai probabil...Daca nu te afli printre cei multi, dar doresti sa faci o zacusca de vinete clasica, la tine acasa, noteaza reteta pe care ti-am pregatit-o!

Popcornul sau floricelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta una dintre gustarile preferate ale romanilor si nu numai. Astazi, iti aratam cum sa pastrezi popcornul astfel incat sa nu isi piarda rapid proprietatile.

Iti plac chipsurile? Le consumi cu regularitate in timpul liber, mai ales cand te uiti cu familia la filmul preferat? Iti recomandam sa nu mai cumperi din comert aceste produse. Le poti face chiar la tine acasa. Reteta e simpla si nu necesita prea mult timp!

Hummusul este un condiment originar din Orientul Mijlociu, dar cu o larga popularitate pe intreg Mapamondul. Daca vrei sa prepari hummus acasa, trebuie sa stii ca e nevoie de ceva timp. Ai la dispozitie 2 retete/metode de a gati hummusul: 1. de la zero, adica din hummus uscat; 2. cu hummus la conserva, deja inmuiat.

Respecti perioadele de post? Avem o reteta ideala pentru tine! De fapt, ceea ce urmeaza sa prezentam este atat de bun, incat va reprezenta un deliciu chiar si pentru cei care nu se omoara cu postul. Dar sa nu va mai tinem in suspans :) Asadar, este vorba despre  reteta pentru icre de post.

Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii. Asadar, micul-dejun ar trebuie sa fie, de fapt, o masa copioasa, care ne va determina sa nu mai mancam mult peste zi si nici seara, cand metabolismul incetineste. Pentru o asemenea masa, avem o reteta ideala. Este vorba despre omleta cu macrou si cartofi.

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Omleta stie oricine sa faca, probabil chiar si cel mai nepriceput om in bucatarie :) Insa, omleta banateana, denumita in zona gaigana, nu stim cate persoane se pricep sa prepare. Daca sunteti curioase/si, va dezvaluim reteta in cele ce urmeaza.