Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Un aperitiv cald usor de preparat este parizerul pane.

Soriciul de porc este printre cele mai asteptate aperitive servite la masa de Craciun.

Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.

Chiar daca in timp oamenii au devenit reticenti atunci cand vine vorba despre prospetimea si calitea ingredientelor folosite in meniurile Mc Donald's, multi consuma frecvent mancaruri fast food.

Mamaliga este un produs traditional taranesc, dar cand sunt atatea manacaruri care nu pot sa fie savurate la adevarata valoare fara celebra fiertura de malai de porumb, trebuie neaparat sa stim sa o pregatim si in bucatariile moderne. Si nici nu e greu deloc.

Ca ingrediente avem nevoie de malai de porumb, apa, putin ulei si sare (intre 300 si 500 de grame de faina de porumb la un 1 litru de apa, in functie de consistenta pe care dorim sa o aiba mamaliga, si sare dupa gust).

Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite.

La fel de gustoase ca si crochetele, sunt chiftelele de peste. Acestea pot fi servite cu sos de rosii sau cu o portie de cartofi prajiti ori legume asortate fierte la abur.

Crochetele de peste sunt o gustare calda foarte apreciata.

Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si ciuperci.

Va plac mancarurile picante? Daca da, incercati o reteta aperitiv extrem de simpla: oua umplute picante.

Daca ai pofta de un aperitiv rapid si hranitor, poti incerca reteta de oua umplute cu ficat.

Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.

Mancate in cantitati normale, ouale reprezinta un aliment benefic pentru organism, iar cand sunt umplute cu pasta de peste acestea devin deja un preparat delicios.

Afla cum sa faci un aperitiv delicios si rapid, format din rosii, orez si ardei copti.

Rulourile de vara cu legume pot fi antreuri usoare si gustoase sau pot constitui o masa in sine.

Iaurtul grecesc e o specialitate din lapte, cremoasa si gustoasa, care, astazi se gaseste in supermarket-uri la preturi accesibile, dar care se poate prepara foarte usor si acasa.

Gnocchi sunt niste galusti mai mici din cartofi care sunt renumite in bucataria italiana de foarte multa vreme.

Arancini este o masa delicioasa care se poate prepara din ingrediente simple, la indemana oricui. Desi nu reprezinta un preparat complex, sunt impresionante ca un antreu sau ca felul doi.

Alimentele pe baza de branza sunt greu de ignorat, mai ales in cazul celor de marimea unui deget. Copiii si adultii tineri la inima iubesc aceste alimente.

De multe ori parintii aleg un loc de joaca sau un restaurant pentru petrecerea zilei de nastere a copilului. Inainte de a ajunge la locul distractiei, multe familii pregatesc acasa o parte din meniul pentru petrecere. Daca vrei sa te ajute si copilul tau la prepararea mancarurilor si deserturilor, vei avea un ajutor de nadejde in caz ca prepari unul dintre meniurile servite la petrecerile pentru copii.