Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta se amesteca cu branza de burduf.
Aperitive / Garnituri
Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!
O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.
Daca pana acum stiai ca friganelele se obtin din paine inmuiata in lapte si ou si prajita in ulei, afla ca exista si altfel de friganele.
Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta, dar se obtine din aceleasi ingrediente.
Fie ca o consumi cu branza, unt si ochiuri, fie ca preferi sa o asezonezi cu sarmale sau cu ciulama, faimoasa mamaliga se obtine din malai cu apa si sare in doar o jumatate de ora.
Cantitati necesare pentru 4 portii:
- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o lingurita de sare.
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca la toba de casa, numai ca se adauga si sange proaspat de la porcul taiat pentru Craciun.
Mod de preparare:
Valoarea nutritiva a crochetelor de cartofi este imbogatita la aceasta reteta si de oua rascoapte.
Toba de casa este ca o piftie preparata din cap de porc, urechi de porc, sorici si organe in combinatie cu condimente.
Crochetele de cartofi sunt asemeni gogoselelor date din ou, faina si pesmet si prajite in tigaie.
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina.
O reteta hranitoare, numai buna de preparat pentru cina este sufleul de cartofi.
Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va invatam cum se fierbe sunca.
O reteta usor de pregatit ce se poate servi la cina este budinca de cartofi.
Placinta aperitiv cu carne si spaghete se poate prepara cu foietaj din comert sau foaie de placinta facuta in casa.
Pentru prepararea suncii se foloseste pulpa de porc cu sare, trecuta prin fum.
Acesti cartofi aperitiv se pun la cuptor in coaja cu umplutura de branza, ou si parizer.
Daca iti plac antreurile preparate in casa, poti face usor si rapid cornulete fragede cu unt.
Pentru aceasta reteta, cartofii se scobesc la mijloc si se umple cu carne macra, orez, verdeata si ceapa.
Cele mai citite
Abonare