Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute.

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.

Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.

Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul.

O reteta cu cartofi inedita sunt chiftelele de cartofi copti.

Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.

O reteta fara carne, dar ideala pentru lacto-vegerieni sunt chiftelele de cartofi cu branza si ou.

Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta se amesteca cu branza de burduf.

O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.

Daca pana acum stiai ca friganelele se obtin din paine inmuiata in lapte si ou si prajita in ulei, afla ca exista si altfel de friganele.

Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta, dar se obtine din aceleasi ingrediente.

Gogosile se obtin din pireu de cartofi si aluat pripit.

Fie ca o consumi cu branza, unt si ochiuri, fie ca preferi sa o asezonezi cu sarmale sau cu ciulama, faimoasa mamaliga se obtine din malai cu apa si sare in doar o jumatate de ora.

Cantitati necesare pentru 4 portii:

- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o lingurita de sare.

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca la toba de casa, numai ca se adauga si sange proaspat de la porcul taiat pentru Craciun.

Mod de preparare:

Valoarea nutritiva a crochetelor de cartofi este imbogatita la aceasta reteta si de oua rascoapte.

Toba de casa este ca o piftie preparata din cap de porc, urechi de porc, sorici si organe in combinatie cu condimente.

Crochetele de cartofi sunt asemeni gogoselelor date din ou, faina si pesmet si prajite in tigaie.

Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina.

O reteta hranitoare, numai buna de preparat pentru cina este sufleul de cartofi.