Igiena

Chiar daca pare un lucru banal, multi trateaza superficial igiena personala, incepand de la spalatul pe dinti si pana la dusul zilnic. Din pacate, lipsa igienei adecvate este un factor important al aparitiei multor boli sau infectii. Afla principalele reguli despre igiena si tine la distanta microbii si virusii daca iti pasa de sanatate!

Pentru a fi sanatos, e necesar sa respecti cu strictete regulile de igiena! In caz contrar, efectele nu vor fi aceleasi. Pentru multe persoane, poate fi o surpriza faptul ca au gresit anumite reguli de baza toata viata lor! Am studiat cu atentie modul in care o persoana obisnuita respecta regulile de igiena si am scos la iveala cele mai frecvente greseli. Iti sugeram sa tii cont de aceasta lista si sa ai grija de tine in mod corespunzator!

Mastile de protectie respiratorie se vand ca painea calda la nivel mondial. La fel se intampla si in Romania, iar acest fenomen a dus la scumpirea exagerata a acestora; unele companii farmaceutice le-au scumpit si de 100 ori! Din fericire, nu trebuie sa mai alergi prin farmacii pentru a-ti achizitiona o astfel de masca. O poti face chiar la tine acasa.

Multe dintre hainele favorite sunt, din pacate, realizate din materiale sintetice. Arata bine si sunt confortabile, dar nu sunt sanatoase pentru pielea ta! Pot produce transpiratie urat mirositoare, eruptii cutanate, greata si alte complicatii. Mai jos iti prezentam o lista cu tesaturi pe care ar trebui sa le eviti, dar si o lista cu materiale care sunt sanatoase.

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Igiena intima este importanta pentru orice om din societatea moderna. In cazul femeii, este esentiala, deoarece doar cu o ingrijire adecvata se pot tine la distanta diferitele infectii vaginale si chiar alte complicatii mai dure.

Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem feri in totalitate de virusuri, care circula peste tot prin atmosfera si ne pot imbolnavi, insa putem fi preventivi. Igiena este esentiala, daca dorim sa reducem riscul de imbolnavire.

Ingrijirea dintilor trebuie sa ocupe un loc important pe lista activitatilor noastre zilnice! O dantura sanatoase ne asigura o stare de confort sporita si ne fereste de o serie de probleme de sanatate!

Tocmai ti-ai cumparat un articol vestimentar pe care abia astepti sa il porti? Nu te grabi! Inainte de a te bucura de noua ta haina, spal-o. Medicii dermatologi ne-au oferit cateva argumente pe care le consideram logice, asa ca ti le transmitem prin intermediul acestui articol.

Ceapa, impreuna cu usturoiul, sunt legume recunoscute pentru multiplele beneficii pe care le aduc in organism. Incearca sa consumi ceapa verde si matura, dar cat mai putin preparata, pentru a putea beneficia de vitaminele si fibrele dietetice pe care ceapa le contine.

Publicitatea este benefica, dar are si mari dezavantaje. Unul dintre ele? De multe ori, suntem convinsi sa cumparam lucruri nefolositoare si chiar periculoase. Azi, iti prezentam o lista de produse pe care cei mai multi dintre noi le folosim, desi oamenii de stiinta au demonstrat ca reprezinta o amenintare pentru sanatatea organismului.

Buricul este cea mai murdara zona a organismului uman. Aici se strang bacterii, transpiratie, celule moarte, diverse scame si chiar resturile de sapun. Din pacate, aceasta zona a corpului nu e usor de curat. Mai exact, nu e suficienta simpla spalare.

Dintii tai nu mai au stralucirea de altadata? Petele provocate de fumat si de anumite alimente par de neinlaturat? Incearca tehnica de igienizare a cavitatii bucale prin intermediul uleiului! Vorbim despre metoda ayurvedica numita oil-pulling.

Mirosul de urina este unul dintre cei mai mari dusmani ai baii tale. Indiferent cat ai fi de atent, atunci cand iti satisfaci nevoile fiziologice, acest lichid secretat de rinichi isi face loc prin cele mai ascunse locuri din toaleta si nu numai. Barbatii, desi nu o recunosc, scapa uneori, din neatentie sau chiar din nepasare, picaturi pe langa toaleta. In cateva zile, mirosul va deveni persistent si greu de suportat.

Sanii spun multe despre sanatatea ta. Analizeaza-i si acorda atentie anumitor semne care apar in zona bustului. Daca observi ceva in neregula, nu ezita sa mergi la medic!

Bicarbonatul de sodiu actioneaza incredibil asupra organismului uman! Daca n-ai aflat pana acum la ce te poate ajuta aceasta pudra de culoare alba cu un gust alcalin si sarat, iti prezentam astazi o lista de actiuni magice.

Somnul in timpul zilei ajuta la incarcarea bateriilor, sporind puterea de concentrare si imbunatatind memoria. Iata cum puteti avea un somn odihnitor peste zi:

Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne face bine si ce nu, in toate activitatile noastre de zi cu zi. Informarea gresita si, de multe ori, dezinteresul sunt principalele cauze ale acestor comportamente nesanatoase.

Spalarea parului reprezinta o problema in societatea moderna, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. De cate ori sa te speli pe cap intr-o saptamana? Se ingrasa parul, daca te speli prea des? Risti anumite boli, daca te speli prea rar? Sunt intrebari pe care orice om si le-a pus macar o data in viata.

Dusul reprezinta o necesitate, o obisnuinta pentru omul modern. Intr-o societate in care totul se intampla foarte rapid, iar interactiunile umane sunt inevitabile, igiena este esentiala pentru a putea sa te integrezi. Ce trebuie sa stii e faptul ca nu e suficient doar sa te speli frecvent, ci e necesar sa ai si grija cum te speli.

Una dintre cele mai comune idei preconcepute este aceea ca un strat de hartie igienica asezat pe colacul de toaleta ne poate feri de contactarea anumitor bacterii si boli. Iata de ce este contraindicat sa facem acest lucru: