Igiena

Chiar daca pare un lucru banal, multi trateaza superficial igiena personala, incepand de la spalatul pe dinti si pana la dusul zilnic. Din pacate, lipsa igienei adecvate este un factor important al aparitiei multor boli sau infectii. Afla principalele reguli despre igiena si tine la distanta microbii si virusii daca iti pasa de sanatate!

Iata niste sfaturi despre cum poti evita transpiratia excesiva a mainilor, picioarelor si a subratului, pentru a va simti confortabil atunci cand dati mana cu cineva, cand va descaltati intr-un loc public (la sala, de pilda) sau cand purtati o bluza sau o camasa colorata:  

Transpiratia la nivelul  palmelor poate fi ciudata si jenanta, mai ales in cazul interviurilor pentru un loc de munca, la prima intalnire sau la evenimente la care trebuie sa dati mana cu cei din jur.

In primul rand trebuie sa intelegeti ca schimbarile hormonale va afecteaza dintii si gingiile.

O buna igiena orala ne fereste de carii si ne pastreaza dintii sanatosi, cat mai mult timp.

Microbii se afla atat pe suprafetele atinse zi de zi, la serviciu si acasa, cat si in aerul pe care il respiram si se pot raspandi cu usurinta.

O buna igiena a mainilor sta la baza practicii corecte medicale, ce trebuie respectata de toti cei care lucreaza in domeniul medical, fiind prima bariera in calea multor infectii.

Iata o metoda inventiva, pe care o puteti aplica daca doriti sa impartiti o bautura cu cineva, fara sa luati microbi:

O buna igiena coporala este absolut necesara in adolescenta, deoarece in aceasta perioada tenul devine mai gras si apar cosurile.

Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii.

Orteza de genunchi ajuta la modelarea unei parti a corpului.

Aparatele dentare ajuta la modelarea unei parti a corpului.

Gripa aviara, gripa porcina sau simpla raceala sunt doar cateva din bolile care provoaca teama persoanelor care ies in public.

Problemele de igiena sunt intalnite zilnic in viata cotidiana si cuprind greseli legate de igiena si de eticheta pe care toata lumea ar trebui sa le urmeze.

Respiratia urat mirositoare poate fi o adevarata problema.


Un zambet frumos te face remarcat si apreciat oriunde. Dar pentru a emana sanatate si prospetime, ai nevoie de o ingrijire ca la carte.