Carbohidrati, dieta continut redus carbohidrati

Lista articolelor despre carbohidrati si dieta continut redus carbohidrati pe AflaCum.ro

Articole despre carbohidrati si dieta continut redus carbohidrati

Citeste cele mai noi articole despre carbohidrati si dieta continut redus carbohidrati publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carbohidrati si dieta continut redus carbohidrati, pe AflaCum.ro!

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. In ultima vreme, la moda sunt dieta keto si dietele cu continut redus de carbohidrati(low-carb). Astazi, iti prezentam avantajele si dezavantajele pe care le ofera fiecare in parte.

Dieta Ketogenica (Keto) presupune un aport ridicat de grasimi, unul moderat de proteine si altul foarte scazut de grasimi. Dieta Keto introduce corpul intr-o stare numita ketoza. In aceasta perioada organismul produce cetone, care devin combustibil in momentul in care depozitele de glucoza sunt foarte scazute. Cetonele apar prin arderea tesutului adipos si prin intermediul unui proces de conversie care are loc in ficat devin corpi cetonici.

Cea mai cunoscuta formula a dietei Keto presupune un aport de 70% grasimi, 25% proteine si doar 5% carbohidrati neti. Acestia din urma se refera la numarul obtinut atunci cand se scad fibrele din totalul carbohidratilor ingerati.

Amilaza este o enzima cu rol in degradarea carbohidratilor alimentari (amidon, glicogen si polizaharide). Aceasta e produsa de catre glandele salivare si pancreas. Enzima este secretata in cantitate mai mica si de catre mucoasa intestinului subtire, ovare, placenta (in sarcina) si trompe uterine.

Nivelurile ridicate ale amilazei din sange (hiperamilazemia) nu reprezinta o afectiune in sine. In schimb, e vorba despre un simptom al unor afectiuni medicale subiacente. Cel mai frecvent, amilaza ridicata este cauzata de pancreatita cronica sau acuta, boala Crohn, obstructia intestinala sau de infectii la nivelul vezicii biliare sau rinichilor. Singura modalitate de a reduce nivelul de amilaza este tratarea cauzei care sta la baza.

Cum sa scazi nivelurile de amilaza. Ajutor medical:

Toti oamenii poftesc mancaruri nesanatoase la un moment dat. Iata care este legatura dintre poftele alimentare si deficitul de anumite minerale din organism:

Ciocolata - Magneziu

Cea mai comuna pofta este cea pentru ciocolata, deoarece majoritatea oamenilor au deficit de magneziu in organism. Ciocolata alunga anxietatea, iritabilitatea, insomnia si scade tensiunea arteriala. De aceea ne simtim atat de bine dupa ce o mancam. Alternativele sanatoase sunt: nucile, pestele, fasolea si diferite seminte.

Datorita faptului ca oamenii nu se dau in vant dupa date exacte sau lucruri concrete, mass-media tinde sa furnizeze si sa publice stiri si articole care prind foarte bine la public.

Printre acestea se numara o serie de mituri, intretinute de mass-media, cum ar fi cele legate de alimentatie.

Iata 10 dintre ele: 

Iata cateva sfaturi utile, despre cum puteti sa le asigurati copiilor un stil de viata sanatos:

- Eliminati din alimentatia copiilor uleiurile pentru gatit, margarina, proteinele hidrogenate, zaharurile (dextroxa, dextrina, fructoza, etc.), precum si indulcitorii artificiali, conservantii si stabilizatorii, toate alimentele cu un continut de 0 % grasime, cafeaua, ceaiul, ciocolata calda si bauturile carbogazoase.

- Inlocuiti uleiurile de gatit cu seu, untura si ulei de nuca de cocos si dati-le copiilor sa bea doar lapte integral.

Quinoa! Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi considerat un aliment minune.

In acest sens, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO) a propus oficial ca anul 2013 sa fie recunoscut drept „Anul international al quinoa”!  FAO a mai nominalizat quinoa ca un aliment cu o foarte mare valoare nutritiva, o biodiversitate impresionanta si cu un rol important in realizarea securitatii alimentare la nivel mondial.

Din pacate, quinoa ramane un aliment necunoscut pentru multi oameni si foarte putini stiu cum se gateste, desi prepararea lui este extrem de simpla.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dieta Atkins devine mai usoara dupa ce treceti de primele zile, care poarta denumirea de Faza de...
Dieta in functie de grupa sanguina a fost dezbatuta de catre Peter D’Adamo in cartea sa “Eat...
Dieta Atkins este cunoscuta pentru ca ajuta la scaderea brusca in greutate. In principal dieta Atkins inseamna...