Carne porc, porc

Lista articolelor despre carne porc si porc pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc si porc

Citeste cele mai noi articole despre carne porc si porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc si porc, pe AflaCum.ro!

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Ingrediente:

- 2 kg ceafa de porc(daca e de mistret, cu atat mai bine);

Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam, azi, o reteta mai putin populara, care are la baza acest tip de carne. Este vorba despre muschiuletul de porc in sos de soia.

Ingrediente pentru 3 portii:

- 500 grame de muschiulet de porc;

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.

Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.

Daca ai facut o traditie din a creste si a sacrifica porc in fiecare an, probabil crezi ca acest articol nu e pentru tine. Nu suntem aici sa iti dam lectii despre cum sa sacrifici porcul de Ignat. Totusi, exista reglementari in Romania cu privire la acest proces; reglementari pentru care, daca nu le respecti si esti prins, risti o amenda usturatoare.

Vrei sa sacrifici porcul? Iata ce conditii legale trebuie sa indeplinesti prin legea porcului:

- contentia animalului. Asta inseamna stapanirea porcului astfel incat sa nu sufere, sa nu se raneasca si sa nu simta durere. Norma sanitara veterinara cu privire la protectia animalelor in timpul sacrificarii exista inca din 2006! Asadar, nu mai ai voie sa legi, de exemplu, picioarele animalului sau sa il suspenzi cumva inainte de sacrificare;

Obisnuiesti sa tai porcul de Ignat? Sau preferi sa-l cumperi deja taiat? Oricare dintre variante e la mare cautare in Romania si vine cu avantajele si dezavantajele sale. De exemplu, un porc in viu costa mai putin per kilogram, insa , dupa taiere, pretul sau creste vizibil, deoarece se pierde un procentaj important din greutatea animalului.

Porc in viu. Cat costa un kilogram? In octombrie 2023, pretul unui kilogram de porc in viu se invartea intre 15 si 30 lei, in functie de specie. Ca de obicei, Mangalita este cea mai scumpa rasa de porci. Asadar, daca doresti sa cumperi un porc viu de 100 kilograme, va trebui sa scoti din buzunar minimum 1500 lei.

Carcasa de porc. Cat costa un kilogram? Tot in fermele specifice, carcasa de porc are un pret cuprins intre 25 si 35 de lei.  Mangalita este, evident, cea mai scumpa versiune de carne de porc in Romania.

Vrei sa cresti un porc sau, pur si simplu, vrei sa-l cumperi pentru Craciun? Iti dam o mana de ajutor prin intermediul acestui material in care iti vom prezenta rasele de porci cu cel mai bun randament la productia de carne.

Cum sa cresti porci. Rasele cu cel mai bun randament la productia de carne:

1. Marele Alb(Yorkul mare). Vorbim despre cea mai cunoscuta rasa de porci din Romania si nu numai. S-a format in jurul anului 1850 in Anglia ca rezultat al unor incrucisari intre rase locale si rasele Micul alb, Essex, Chinezesc cu masca si Napolitana. A fost dezvoltat special pentru productia de carne. Caracteristici:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa...
Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este...
Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne,...
Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Porcul de Craciun e pregatit pentru Ignat? Esti curios sa stii ce greutate are , dar nu...