Compot prune, compot

Lista articolelor despre compot prune si compot pe AflaCum.ro

Articole despre compot prune si compot

Citeste cele mai noi articole despre compot prune si compot publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre compot prune si compot, pe AflaCum.ro!

O varianta a compotului de prune este chisalita de prune. Aceasta reteta este specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.

Pentru cei care nu stiu, chisalita de prune are o consistenta mai groasa in comparatie cu compotul clasic din prune si se poate prepara si din corcoduse.

Ingrediente reteta chisalita de prune:

Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.

Ingrediente:

- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- coaja de lamaie,
- apa cat se cere.

Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si zahar.

Ingrediente:

- 750 grame prune,
- 150 g zahar,
- 1 ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului.

De fructele castanului ne mai putem bucura daca preparam un compot din castane dulci.

Ingrediente:

- 500 g castane,
- zahar dupa gust,
- vanilie.

Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.

Daca insa va place compotul in starea lui naturala, folositi doar fructe, apa si zahar in concentratiile indicate in reteta.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate. Exista o multime de soiuri romanesti de...
Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii. Noi va propunem...
Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte...
Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte. Daca deja ai savurat...
Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi...
Compotul de cirese este mai aromat daca se adauga la fiert vanilie.Ingrediente: - un kg cirese, -...