Jumari, porc

Lista articolelor despre jumari si porc pe AflaCum.ro

Articole despre jumari si porc

Citeste cele mai noi articole despre jumari si porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre jumari si porc, pe AflaCum.ro!

Pentru jumari se alege intotdeauna carne mai impanata care se sareaza si se pune la prajit dupa ce a fost taiata in bucatele.

Ingrediente:

- 1 kg de carne de porc grasa,
- sare
- usturoi pentru mujdei (optional).

Jumarile de porc sunt delicii cunlinare mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se consuma calde, reci, simple sau in diverse mancaruri. Azi iti prezentam o reteta minunata de pasta de jumari. Se face repede si e foarte satioasa. Te sfatuim chiar sa mananci cate putin in fiecare zi, pentru ca altfel pica destul de greu la stomac.

Pasta de jumari. Ingrediente:

- 250 grame de jumari(te sfatuim sa folosesti jumari de casa);

Daca ai facut o traditie din a creste si a sacrifica porc in fiecare an, probabil crezi ca acest articol nu e pentru tine. Nu suntem aici sa iti dam lectii despre cum sa sacrifici porcul de Ignat. Totusi, exista reglementari in Romania cu privire la acest proces; reglementari pentru care, daca nu le respecti si esti prins, risti o amenda usturatoare.

Vrei sa sacrifici porcul? Iata ce conditii legale trebuie sa indeplinesti prin legea porcului:

- contentia animalului. Asta inseamna stapanirea porcului astfel incat sa nu sufere, sa nu se raneasca si sa nu simta durere. Norma sanitara veterinara cu privire la protectia animalelor in timpul sacrificarii exista inca din 2006! Asadar, nu mai ai voie sa legi, de exemplu, picioarele animalului sau sa il suspenzi cumva inainte de sacrificare;

Obisnuiesti sa tai porcul de Ignat? Sau preferi sa-l cumperi deja taiat? Oricare dintre variante e la mare cautare in Romania si vine cu avantajele si dezavantajele sale. De exemplu, un porc in viu costa mai putin per kilogram, insa , dupa taiere, pretul sau creste vizibil, deoarece se pierde un procentaj important din greutatea animalului.

Porc in viu. Cat costa un kilogram? In octombrie 2023, pretul unui kilogram de porc in viu se invartea intre 15 si 30 lei, in functie de specie. Ca de obicei, Mangalita este cea mai scumpa rasa de porci. Asadar, daca doresti sa cumperi un porc viu de 100 kilograme, va trebui sa scoti din buzunar minimum 1500 lei.

Carcasa de porc. Cat costa un kilogram? Tot in fermele specifice, carcasa de porc are un pret cuprins intre 25 si 35 de lei.  Mangalita este, evident, cea mai scumpa versiune de carne de porc in Romania.

Vrei sa cresti un porc sau, pur si simplu, vrei sa-l cumperi pentru Craciun? Iti dam o mana de ajutor prin intermediul acestui material in care iti vom prezenta rasele de porci cu cel mai bun randament la productia de carne.

Cum sa cresti porci. Rasele cu cel mai bun randament la productia de carne:

1. Marele Alb(Yorkul mare). Vorbim despre cea mai cunoscuta rasa de porci din Romania si nu numai. S-a format in jurul anului 1850 in Anglia ca rezultat al unor incrucisari intre rase locale si rasele Micul alb, Essex, Chinezesc cu masca si Napolitana. A fost dezvoltat special pentru productia de carne. Caracteristici:

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Ingrediente:

- 2 kg ceafa de porc(daca e de mistret, cu atat mai bine);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Porcul de Craciun e pregatit pentru Ignat? Esti curios sa stii ce greutate are , dar nu...
Orice gospodina stie sa prepare cotlete de porc. Nu stim, insa, cate se pricep sa le prepare...
Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Cotletul de porc este o optiune delicioasa, rapida pentru mesele din cursul saptamanii sau pentru ocazii speciale...
Pentru aceasta reteta se prepara un aluat dospit cu drojdie. Ingrediente: - 500 grame faina, - ¼...