Peltea, mure

Lista articolelor despre peltea si mure pe AflaCum.ro

Articole despre peltea si mure

Citeste cele mai noi articole despre peltea si mure publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre peltea si mure, pe AflaCum.ro!

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se adauga unul de zahar.

Ingrediente:

- 1 kg mure,

- 1 kg zahar.

Murul este o specie de arbusti din familia rozaceelor foarte cunoscut pentru fructele sale cu efecte medicinale. Murele se pot consuma in stare naturala, sub forma de gemuri sau de siropuri. Pentru a putea creste un mur viguros si productiv in propria gospodarie, trebuie sa-l ingrijesti corespunzator. Taierile sunt esentiale in cazul acestui arbust!

Ce trebuie sa stii despre mur:

- in general, gasesti in magazinele de profil puiet la container(butasi de radacina);

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

1. Curata fructele si spala-le( murele nu se spala sub jet, deoarece sunt fragile. Pune-le in strecuratoare si scufunda-le in apa de cateva ori).

2. Scurge bine apa, punanad fructele intr-o sita sau pe servetele absorbante.

Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele cu alte fructe, dupa gust. Orice ai alege, rezultatul va fi unul delicios!

Ingrediente:

- 500 mililitri de lapte;

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert gutuile,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Se spala merele, se taie in patru si fiecare sfert inca in doua, fara sa se curete de coaja si fara sa se scoata samburii.

Se pun intr-o cratita, in apa, pe masura ce sunt taiate, ca sa nu se innegreasca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest desert racoros cu gust de inghetata si consistenta de dulceata se prepara la fel ca serbetul...
Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada. Ingrediente: ...
Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar. Ele...
Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.Daca doriti, spre exemplu sa preparati...
Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie. Din ele se...
Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar. Produsul final are...