Porumbei, sos

Lista articolelor despre porumbei si sos pe AflaCum.ro

Articole despre porumbei si sos

Citeste cele mai noi articole despre porumbei si sos publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre porumbei si sos, pe AflaCum.ro!

Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o ceapa mijlocie,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- 3 rosii sau o lingura de bulion,
- mirodenii,
- sare.

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o lingura de untura,
- 2 cesti zeama de carne,
- ½ lingura de faina,
- 12 fire arpagic,
- 150 g masline,
- o frunza de dafin,
- un fir de cimbru,
- sare, piper.

Pentru aceasta mancare se folosesc obligatoriu numai porumbei tineri.

Deoarece sunt mici si au putina carne, se folosesc cel putin trei pasari la prepararea porumbeilor cu mazare boabe.

Ingrediente:

Porumbeii traiesc cu mare succes in lumea oamenilor. In zonele urbane, au deja un comportament aproape domestic. Nu se mai sperie in mijlocul multimii de oameni si chiar asteapta hrana de la trecatori. Cu toate acestea, niciodata nu poti vedea pui de porumbei pe strada. Exista explicatii pentru acest fenomen aparent ciudat!

1. Originea. Porumbeii pe care ii vedem ciugulind resturi de paine pe strada sunt varianta domesticita a porumbeilor salbatici, care se inmultesc intre stancile de mare sau in cele de munte din Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Desi casa porumbeilor este acum un oras si nu o zona stancoasa, tendinta de a-si construi cuiburile in zone bine ferite a ramas scrisa in codul genetic. Astfel, porumbeii de oras isi cresc puii in zonele inalte, bine ascunse, ale cladirilor; iar acesta e motivul principal pentru care nu vedem pui de porumbei.

2. Comportamentul(maturizarea rapida). Puii de porumbei parasesc cuibul in 25-32 zile. In aceasta scurta perioada, nu ii poti vedea decat in cuiburile asezate strategic la mare inaltime pe cladiri. Practic, puii de porumbei se maturizeaza repede si se alatura adultilor care cauta hrana pe strada. Asadar, vedem pui de porumbei, dar nu prea putem sa ii deosebim de cei adulti. 

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Pasul 1: pregatirea.

Trage membrana de pe coaste. Coastele le cumparam cu o membrana albicioasa, situata pe partea inferioara a carcasei, care se mesteca greu daca o pastrati. Este usor de scos: doar pune degetele sub membrana si trage. Foloseste un cutit daca ai nevoie de ajutor.

Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite preparate.

Iata cum se prepara:  

Ingrediente

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze. Ingrediente:-...
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...
O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate Ingrediente: - 6 vinete potrivite, - 4...
Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele...
Mancarea de telina este un preparat cu legume si sos. Iata cum se prepara: Ingrediente: - 6...
Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare...