Sos maioneza, reteta

Lista articolelor despre sos maioneza si reteta pe AflaCum.ro

Articole despre sos maioneza si reteta

Citeste cele mai noi articole despre sos maioneza si reteta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sos maioneza si reteta, pe AflaCum.ro!

Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.

Pentru a face aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 galbenusuri ou,
- 200 g ulei,
- 1/2 lingurita zeama de lamaie,
- 2 linguri smantana groasa,
- sare,
- piper.

Prepararea acestui sos se face la fel ca la sosul de maioneza clasic.

Astfel, se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare.

Chiar daca este blamata de nutritionisi si doctori, maioneza este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sosuri ale planetei, sosul de maioneza fiind prezent in foarte multe retete.

Afla care sunt ingredientele si cum se prepara sosul de maioneza.

Ingrediente:
-3 galbenusuri,
-300 g ulei,
-1 lingurita zeama de lamaie sau otet,
-sare

O mancare delicioasa, usora si extrem de sanatoasa o reprezinta rosiile umplute cu peste.

Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de urmatoare ingrediente:
- 12 rosii mijlocii,
- putin peste fiert, fript sau o conserva de peste (preferabil ton)
- 3 - 4 ciuperci fierte sau la conserva,
- sare,
- piper,
- putina zeama de lamaie sau otet (preferabil balsamic)
- sos maioneza (optional)

Mod preparare

Se face cate un capac la rosii dupa care se scobesc.

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.

Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Pasul 1: pregatirea.

Trage membrana de pe coaste. Coastele le cumparam cu o membrana albicioasa, situata pe partea inferioara a carcasei, care se mesteca greu daca o pastrati. Este usor de scos: doar pune degetele sub membrana si trage. Foloseste un cutit daca ai nevoie de ajutor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Smoothie-urile sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare in timpul zilei, fiind sanatoase si hranitoare. Iata...
Laptele cu turmeric este o bautura ayurvedica traditionala, benefica pentru sanatatea si energizarea intregului organism. Laptele cu...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Inghetata pe bat cu pepene verde, limeta si tequila este un rasfat racoritor, pentru adulti, in zilele...
Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...
Petele maro de pe fata apar mai frecvent la oamenii varstnici, la femeile insarcinate sau in urma...