Tort dobos, faina

Lista articolelor despre tort dobos si faina pe AflaCum.ro

Articole despre tort dobos si faina

Citeste cele mai noi articole despre tort dobos si faina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tort dobos si faina, pe AflaCum.ro!

Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de un cofetar ungur pe care il chema Dobos. Acest tort special are un blat subtire , crema este densa, din ciocolata, caramel, nuca, alune si fructe confiate.

Ingrediente pentru blat:

- 4 oua;

Orice gospodina/gospodar are in bucataria sa macar o punga de faina. Ii va folosi pentru diverse preparate, precum painea de casa, taiteii sau chiar prajitura preferata. Stim, insa, cum sa alegem faina potrivita nevoilor noastre? Pentru ca da, faina nu e toata la fel! Exista tipuri de faina, fiecare buna pentru un anumit preparat!

Codul de pe ambalajul fainii te ajuta sa iti dai seama ce ar trebui sa alegi. Exista faina 650, 550, 450 si 000. Ce reprezinta aceste cifre? Rafinarea fainii! Cu cat faina este mai rafinata, mai procesata, mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atat codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (merge spre 000). Sa vedem ce spune fiecare cod in parte:

Faina 650.Vorbim despre cea mai putin rafinata faina de pe piata. Are un aspect mai inchis la culoare, dar si cel mai mare continut de proteine! Este foarte potrivita pentru produsele de panificatie(paine, pizza etc)

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.

Ingrediente:

- 8 oua;

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine stiu sa le prepare. Doresti sa pregatesti in propria bucatarie asemenea minunatii culinare? Ia o foaie, un pix si noteaza reteta.

Ingrediente aluat:

- 500 g de faina;

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

Invartita se poate prepara cu mac, mere, nuca, branza sau dulceata. Reteta nu difera prea mult. Iata cum arata o invartita cu mac, asa cum se facea pe vremea bunicii.

Ingrediente aluat:

- 3 cesti de faina;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....
Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...
Arsurile sunt accidente care se produc din neatentie si in functie de gravitatea lor se vindeca mai...