Auto&Moto

Detinerea unui autovehicul sau a unei motociclete presupune un minim de cunostinte mecanice. Citeste articolele noastre si afla sfaturi utile despre cum sa-ti intretii vehicului pe doua sau pe patru roti!

Daca uitati farurile masinii aprinse sau lasati casetofonul sa functioneze timp indelungat riscati sa vi se descarce bateria, caz in care aceasta poate fi incarcata sau inlocuita cu una noua.

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata.

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp.

O problema comuna a proprietarilor de masini este apa din rezervor.

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta ce da senzatie de libertate, insa este de asemenea un sport foarte periculos.

Daca nu va permiteti o masina noua, atunci este indicat sa vi-o mentineti pe cea veche in stare buna de functionare.

Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu cutie, insa are anumite avantaje.

Atunci cand va aflati la volan este indicat sa conduceti in siguranta si sa respectati regulile de circulatie, deoarece orice mica neatentie poate duce la urmari grave.

Acest articol iti descrie pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a evita un accident cauzat de neatentie sau neacordarea de prioritate in cadrul unei intersectii.

Masinile cu o cutie manuala de viteze pot fi conduce foarte usor, odata ce va obisnuiti cu schimbarea vitezelor.

Cand conduci pe distante mari, in special noaptea, deseori iti vine sa atipesti, in special dupa cate o zi lunga si obositoare.

Condusul noaptea fara iluminatul stradal poate fi periculos, daca nu ai experienta.

Ajungi la o dilema cand iti conduci masina cu cutie de viteze manuala si trebuie sa te opresti in rampa.

Chiar daca este incitant, pentru soferi, condusul masinii iarna, pe zapada si/sau gheata, poate fi extrem de neplacut.

Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada.

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru.

In conditii normale nimeni nu se gandeste sa franeze cat se poate de repede.

Cauciucurile rezista, in general, destul de mult timp, mai ales daca circulati cu masina prin oras, unde conditiile de drum sunt foarte bune, lucru ce duce la minimum de uzura.

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Se poate intampla oricui sa gaseasca usa masinii inghetata, in sezonul rece. Iata cateva sugestii, despre cum puteti rezolva aceasta problema:

Incercati sa intrati in masina. Incercati toate usile, pentru a vedea daca sunt deschide, inclusiv portbagajul. In mod ideal, puteti deschide o usa inghetata, din interior. Daca reusiti sa intrati in masina, insa nu puteti deschide usa inghetata, dati caldura la maxim si treceti la pasul 2.