Auto&Moto

Detinerea unui autovehicul sau a unei motociclete presupune un minim de cunostinte mecanice. Citeste articolele noastre si afla sfaturi utile despre cum sa-ti intretii vehicului pe doua sau pe patru roti!

Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada.

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru.

In conditii normale nimeni nu se gandeste sa franeze cat se poate de repede.

Cauciucurile rezista, in general, destul de mult timp, mai ales daca circulati cu masina prin oras, unde conditiile de drum sunt foarte bune, lucru ce duce la minimum de uzura.

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Se poate intampla oricui sa gaseasca usa masinii inghetata, in sezonul rece. Iata cateva sugestii, despre cum puteti rezolva aceasta problema:

Incercati sa intrati in masina. Incercati toate usile, pentru a vedea daca sunt deschide, inclusiv portbagajul. In mod ideal, puteti deschide o usa inghetata, din interior. Daca reusiti sa intrati in masina, insa nu puteti deschide usa inghetata, dati caldura la maxim si treceti la pasul 2.

Aderenta cauciucurilor pe carosabil este de 100%, in conditii optime de drum, insa daca soseaua este umeda acest lucru se schimba.

Daca vi se intampla adesea sa fiti tinta furiei altor soferi, atunci este absolut necesar sa fiti atenti la felul cum conduceti si sa semnalizati intotdeauna intentiile dumneavoastra.

E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie.

Derapajul are loc atunci cand apa se acumuleaza in fata rotilor unei masini, intre cauciucul acestora si carosabil.

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos.

Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani.

Ca sofer  trebuie sa fii vigilent in trafic, mai ales ca drumurile sunt aglomerate iar accidentele rutiere din ce in ce mai  numeroase.

Iata cum puteti negocia cel mai bun pret pentru masina visurilor dumneavoastra.

Accidentele auto sunt la tot pasul, iar atunci cand copiii traverseaza strada, riscul de a-i rani este mai mare, daca acestia nu traverseaza prin locurile regulamentare.

Nu este surprinzator sa aflam ca vederea si toate celelalte simturi slabesc cu varsta.

In trafic, e bine sa fii pregatit pentru orice fel de situatii surpriza ca de exemplu sa ti se blocheze franele in timp ce rulezi cu viteza mare. 

Ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de o masina, ai facut rost de ceva bani si vrei sa ii investesti intr-un automobil sau pur si simplu ai aflat ca o cunostinta isi vinde masina pe care ai admirat-o intodeauna...

Avand in vedere costurile semnificative ale unui automobil nou, precum si pretul ridicat al pieselor necesare repararii, trebuie sa ne gandim serios la protejarea propriului  automobil. Exista metode, recomandate de specialisti, ce au ca scop  reducerea uzurii masinii:

Benzina este un combustibil costisitor caci pretul ei creste zi de zi; sa economisesti benzina devine o prioritate pentru fiecare. Exista cateva metode ce ajuta la diminuarea consumului de combustibil.