Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Atunci cand aveti posibilitatea sa preparati in aer liber o carne suculenta la protap, puteti inlocui carnea de porc, de oaie sau de berbecut cu un crap mare si proaspat, pescuit chiar de dumneavoastra.

Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna.

Pentru ca sezonul usturoiului verde este foarte scurt si acopera doar o parte din primavara, ca sa nu ii duceti dorul in celelalte anotimpuri, il puteti conserva in otet.

Dupa orez si grau, porumbul este a treia cea mai consumata cereala din lume, sub forma de faina (malai), sau sub forma de boabe.

Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.

Ingrediente:

O alternativa a clasicului rasol de vita cu legume este rasolul de vaca cu sos de smantana.

Ingrediente:

Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si se serveste alaturi de muraturi.

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale.

Carnea de purcel cu varza dulce este un preparat traditional romanesc la fel de apetisant ca si mancarea de varza acra si scazuta.

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul

Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai.

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit de majoritatea gospodinelor la obtinerea feluritelor preparate culinare.

Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.

Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil.

Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.

Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta. Varza se pune la murat la mijlocul toamnei.

Nelipsiti din camara pe timpul iernii, castravetii in otet pot fi serviti in sezonul rece alaturi de preparatele din carne si legume, la masa de pranz sau la cina.

O alternativa de conservare a clasicilor castraveti in saramura este reteta de castraveti murati in otet cu boabe de mustar.

Racii sunt animale solitare al caror habitat il reprezinta baltile curgatoare, lacurile, raurile si Delta Dunarii.

Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada.