Renumiti pentru combinatiile de legume, oua, branza si alte ingrediente pline de savoare, bulgarii au creat in timp o multime de salate delicioase.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeAlaturi de saramura de crap si saramura de biban, un alt peste de apa dulce, numai bun de cosumat sub forma de saramura sau fript in tigaie este carasul.
Alaturi de fasolea pastai, in sare se pot pastra la fel de bine si ardeii.
Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.
Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru calitatile lor nutritive.
Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.
Carnea de vitel poate fi asezonata cu dovlecei, cartofi sau cu conopida. Indiferent de leguma aleasa, mancarea obtinuta va fi gustoasa.
Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.
Ingrediente:
- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- sare.
Mod de preparare:
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi de varza murata.
Creierul cu ceapa este o reteta gustoasa si savuroasa care impune insa anumite restrictii pentru persoanele care au colesterolul marit.
Un preparat dietetic si usor de digerat este mancarea de pui cu dovlecei.
Ingrediente:
Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.
Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.
Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal de la masa de pranz sau de la cina o ciorba racoritoare cu verdeturi asortate.
Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului.
Sursa bogata de vitamine din complexul B, ciupercile se prepara intr-o diversitate de combinatii atractive.
Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand se conserva majoritatea muraturilor pentru iarna.
Pentru aceasta reteta de fasole conservata in sare se poate folosi orice soi de fasole pastai, dupa preferinte si in orice cantitate doriti.
Cele mai citite
Abonare