Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu diversi conservanti.

Cartofii la cuptor se pot prepara in coaja simpli sau cu diferite adaosuri.

Un sufleu de cartofi simplu este intotdeauna un antreu cald usor de preparat si gustos.

Rizoto este un preparat culinar de origine italiana, foarte reusit pentru ca se poate asezona aproape cu orice ingredient: peste, carne, ciuperci, fructe de mare, branza, verdeturi, dar si sos de rosii.

Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.

Cartofii folositi pentru prajire se pot taia in felii subtiri si uniforme.

O reteta mai putin cunoscuta printre romani se realizeaza din intestine de sitar in amestec cu ficat si ciuperci.

Cartofii pai sunt asemanatori cu cei serviti la McDonald's.

 Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi.

Un aperitiv cald usor de preparat este parizerul pane.

Soriciul de porc este printre cele mai asteptate aperitive servite la masa de Craciun.

Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.

Chiar daca in timp oamenii au devenit reticenti atunci cand vine vorba despre prospetimea si calitea ingredientelor folosite in meniurile Mc Donald's, multi consuma frecvent mancaruri fast food.

Mamaliga este un produs traditional taranesc, dar cand sunt atatea manacaruri care nu pot sa fie savurate la adevarata valoare fara celebra fiertura de malai de porumb, trebuie neaparat sa stim sa o pregatim si in bucatariile moderne. Si nici nu e greu deloc.

Ca ingrediente avem nevoie de malai de porumb, apa, putin ulei si sare (intre 300 si 500 de grame de faina de porumb la un 1 litru de apa, in functie de consistenta pe care dorim sa o aiba mamaliga, si sare dupa gust).

Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite.

La fel de gustoase ca si crochetele, sunt chiftelele de peste. Acestea pot fi servite cu sos de rosii sau cu o portie de cartofi prajiti ori legume asortate fierte la abur.

Crochetele de peste sunt o gustare calda foarte apreciata.

Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si ciuperci.

Va plac mancarurile picante? Daca da, incercati o reteta aperitiv extrem de simpla: oua umplute picante.

Daca ai pofta de un aperitiv rapid si hranitor, poti incerca reteta de oua umplute cu ficat.