Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Acest desert racoros cu gust de inghetata si consistenta de dulceata se prepara la fel ca serbetul de fragi sau de zmeura.

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de mure,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada.

Culeasa in lunile iunie si iulie, zmeura este vedeta inconfundabila a sezonului estival.

Dulceata de zmeura se prepara asemanator cu dulceata de fragi.

Serbetul de zmeura se prepara la fel ca cel de fragi dupa o reteta similara.

Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.

Daca doriti, spre exemplu sa preparati peltea de zmeura dintr-un kilogram de fructe, se foloseste tot un kilogram de zahar si tot asa.

Mod de preparare

Marmelada de fragi este la fel de gustoasa ca si cea obtinuta din capsune.

Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi.

Serbetul de fragi are un gust deosebit si aroma sa este o combinatie intre dulceata si inghetata de fructe de padure.

Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie.

Cand aveti pofta sa consumati o bautura dulce si concentrata de fructe, un sirop de zmeura este ideal, mai ales in sezonul rece.

Reteta de marmelada se prepara din numai doua ingrediente: fructe si zahar, insa consistenta produsului final trebuie sa fie tare.

Dulceata de capsune se prepara vara cand este sezonul acestor fructe aromate si bogate in substante nutritive.

Serbetul este un soi de dulceata orientala si poate fi obtinut din fructe, flori, cafea, ciocolata, zahar ars sau alte arome, dupa preferinte.

Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar.

Congelarea capsunelor este o modalitate extraordinara de a va bucura de gustulor lor proaspat si dulce tot anul.

Atunci cand ai pofta de ceva dulce sau doresti sa faci o surpriza in week-end copiilor, reteta de tort cu crema de zahar ars este ideala pentru un rasfat in familie.

Diabetul zaharat nu inseamna renuntarea definitiva la prajituri. Diabeticii trebuie sa fie atenti la consumul de zahar si sa isi masoare frecvent glicemia.

Crema de banane poate fi consumata ca atare sau pe post de umplutura la sandwich-uri. In combinatie cu zaharul, banana coapta este  trasformata in crema de tort ori folosita ca materie prima de baza la realizarea checurilor.

Iata o reteta sanatoasa pentru copii si adulti obtinuta din banana si avocado - Mix de banana cu avocado.