Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Sosul de caise este o reteta rapida, cu conditia sa aveti la indemana marmelada.

Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.

Iata cum poti prepara magiun de prune in propria locuinta.

Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.

La fel de gustos ca dulceata de visine, serbetul are o consistenta mai zemoasa si este dulce-acrisor.

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica.

Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Marmelada de caise poate fi preparata din fructe cu coaja, dar si din caise curatate.

Coacazele cresc la margine de padure si este cuitivat si in gradini, in special la munte.

Din trandafiri se obtin cosmetice, dar si diferite preparate dulci.

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se adauga unul de zahar.

Ingrediente:

Aceste fructe de vara dulci se asezoneaza numai cu zahar pentru a prepara o marmelada buna de consumat pe paine la micul dejun sau in alt moment al zilei.

Se face la fel ca dulceata de fragi. Pentru a-i imbogati gustul, se adauga la fiert putina vanilie.

Acest desert racoros cu gust de inghetata si consistenta de dulceata se prepara la fel ca serbetul de fragi sau de zmeura.

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de mure,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada.

Culeasa in lunile iunie si iulie, zmeura este vedeta inconfundabila a sezonului estival.

Dulceata de zmeura se prepara asemanator cu dulceata de fragi.

Serbetul de zmeura se prepara la fel ca cel de fragi dupa o reteta similara.

Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.

Daca doriti, spre exemplu sa preparati peltea de zmeura dintr-un kilogram de fructe, se foloseste tot un kilogram de zahar si tot asa.

Mod de preparare