Peste

Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!

Calcanul inmuiat in lapte si prajit in unt este fraged si are un gust deosebit astfel preparat.

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm.

Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.

Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si aceasta: sub forma de rasol, la gratar sau la cuptor.

Somnul este un peste rapitor de talie mare care traieste mai ales in Europa Centrala, in Europa de Est, dar si in Asia.

Unii spun despre pastrav ca nu are un gust deosebit, dar preparat la gratar este imposibil sa nu iti placa.

Pastravii prajiti au gust dulceag si se mananca fara dificultate daca inlaturati sira deoarece au putine oase.

Pastravii sunt pesti de apa dulce pe care ii poti gasi cu usurinta in stare proaspata la hipermarket.

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si peste care se prepara sub forma de iahnie.

Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.

Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol.

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare si Marea Neagra.

Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a fi prajit.

Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu legume fierte.

Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i zice “peste”.

Ingrediente pentru reteta cega la gratar:

Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.

Cega este buna in orice combinatie.