Peste

Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!

Pastravii prajiti au gust dulceag si se mananca fara dificultate daca inlaturati sira deoarece au putine oase.

Pastravii sunt pesti de apa dulce pe care ii poti gasi cu usurinta in stare proaspata la hipermarket.

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si peste care se prepara sub forma de iahnie.

Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.

Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol.

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare si Marea Neagra.

Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a fi prajit.

Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu legume fierte.

Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i zice “peste”.

Ingrediente pentru reteta cega la gratar:

Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.

Cega este buna in orice combinatie.

Cega este un soi de sturion asiatic, de dimensiuni mici in comparatie cu ceilalti pesti din clasa sturionilor.

Pentru amatorii de preparate culinare dulci, dar si de peste, stiuca umpluta si indulcita cu zahar nu poate lipsi cu ocazia unei mese speciale.

Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume.

Ingrediente:

Stiuca este un peste rapitor, asemeni salaului si se poate gati in diverse moduri: fiarta, la cuptor, cu diverse umpluturi, asezata pe pat de legume sau sub forma de budinca.

Salaul este cel mai important peste rapitor de apa dulce dupa stiuca.

Rasolul de stiuca se prepara similar cu salaul rasol.