Peste

Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!

Pentru cei care vor sa manance sanatos si nu suporta prajelile din motive de sanatate, o solutie rapida de preparare a crapului este cea la gratar.

Atunci cand aveti posibilitatea sa preparati in aer liber o carne suculenta la protap, puteti inlocui carnea de porc, de oaie sau de berbecut cu un crap mare si proaspat, pescuit chiar de dumneavoastra.

Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.

Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.

Crapul fript la cuptor este o reteta cu peste sanatoasa si usor de preparat.

O reteta de week-end gustoasa si sanatoasa, care se prepagateste cat ai zice “peste” este crapul la cuptor.

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi gatita la gratar sau marinata.

O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza.

Pentru reteta de crap umplut cu ciuperci sau alte ingrediente (orez, diverse legume) se alege un peste proaspat, suficient de mare incat sa nu indesati in interiorul lui umplutura.

Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci!

Crapul poate fi pregatit in aceleasi combinatii, ca si carnea de pasare, de vita, de porc sau ovine.

O reteta clasica pur romaneasca, delicioasa, dar simplu de preparat este plachia de crap.

Pestele este gustos si sanatos atunci cand il asociezi cu legume diverse si il prepari la cuptor.

Crapul este un peste care poate fi preparat in fel si chip deoarece are carne gustoasa, iar oasele mari pot fi inlaturate cu usurinta.

Una dintre cele mai savuroase si sanatoase retete romanesti este saramura de crap.

Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna. Preparat traditional in Polonia, aspicul de peste este pregatit cu ocazia meselor festive (de Craciun si de Paste).

Crapul este unul dintre cei mai apreciati pesti de apa dulce.

O mancare delicioasa, usora si extrem de sanatoasa o reprezinta rosiile umplute cu peste.

Daca prindeti un peste, sigur veti vrea sa va sarbatoriti reusita alaturi de familie.