Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului cald. Il stii cu siguranta! E prajit si poate fi confundat cu hamsia! Acest popular peste poate fi gatit si in alte moduri, evident. Azi, ti-am pregatit o reteta mai putin populara, dar ideala pentru cina. Iti vei da pe spate familia si oaspetii!
Peste
Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!
Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.
Sashimi este un preparat delicios din peste ce isi are originea in indepartata Japonie. Se serveste cu sos wasabi, sos de soia, legume proaspete si orez. Azi, iti prezentam reteta originala de sashimi!
Vrei sa prepari homar, dar ti se pare prea dificil de gatit sau poate prea scump? Daca da, ai o varianta putin mai simpla si mai economica. Ne referim la cozile de homar! Le gasesti in hipermarketuri si in pietele de peste. De obicei, se comercializeaza cozi de homari spinosi(languste). Mai rar, gasesti si cozi de homari americani(de Atlantic/din Maine). Nu e rau deloc, deoarece prima varianta este mai carnoasa.
Vrei sa prepari o cina usoara, dar hranitoare si gustoasa, in acelasi timp? Daca da, aceasta reteta este pentru tine! Ne referim la somonul roz pregatit la cuptor!
Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il prepari prajit sau fiert? Ti-am pregatit, azi, o reteta speciala: biban de mare la cuptor! Mai mult, vei pregati pestele impreuna cu garnitura, scutind si ceva timp pretios!
Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile nu stau diferit. Macroul este la mare cautare, mai ales in zilele de sarbatoare! Iti prezentam, azi, un preparat delicios, care va infrumuseta cu siguranta masa ta festiva. Este vorba despre rulouri de macrou cu sos la cuptor!
Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile nu stau diferit. Macroul este la mare cautare, mai ales in zilele de sarbatoare! Iti prezentam, azi, un preparat delicios, care va infrumuseta cu siguranta masa ta festiva. Este vorba despre rulada de macrou!
Esti mare consumator de peste? Daca da, cu siguranta vei aprecia reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam. E o combinatie ce poate parea ciudata, insa, in realitate, reuneste in farfurie ingrediente complementare. Vorbim despre peste in lipie!
Nu trebuie sa fii mare iubitor de peste sau de fructe de mare pentru a incerca reteta de mai jos! Tacosul cu peste poate suna ciudat pentru tine, insa dupa ce vei gusta din preparat, cel mai probabil te vei indragosti de el. E sanatos, gustos si nu iti va lua mult timp sa il prepari!
Crapul este unul dintre cei mai folositi pesti in bucataria romaneasca! Iti prezentam 5 retete diferite in care poti gati aceste peste!
Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific, dar care urca pentru a se reproduce in apa dulce. Acest peste contine multe substante nutritive, cum ar fi omega-3 si vitamina D. Somonul poate fi preparat la gratar sau prajit. Este foarte gustos, mai ales daca este consumat dupa capturare sau dupa cumparare. Azi, te invatam cum sa decongelezi, eficient, somonul.
Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta un produs chiar ieftin. Daca esti innebunit dupa acest preparat si nu mai vrei sa dai atatia bani pe el, ai o solutie la indemana: prepara-l la tine acasa.
Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura prea mult pregatirea? Te ajutam cu o reteta simpla, la indemna oricui, care le va oferi celor dragi un gust rafinat. Este vorba despre macrou la gratar.
Simti nevoia sa mananci ceva usor, gustos, sanatos si care se prepara in doar cateva minute? Iata alegerea ideala! Creveti cu lamaie si usturoi!
Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu somon. N-o sa iti ia mai mult de un sfert de ora sa pregatesti aceasta delicatesa, pe care sa o consumi cu pofta la micul dejun si nu numai.
Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza de peste si fructe de mare. Din ultima categorie, iti prezentam, astazi, reteta pentru midii in sos de vin si sofran. Iti garantam ca o sa iasa o delicatese!
Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton. Mai exact, placinta cu ton. Preparatul se face repede, iar gustul minunat este asigurat.
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.
Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.
Cele mai citite
Abonare