Nutritionistii recomanda ca o femeie sa consume maximum 24 grame de zahar pe zi, in timp ce un barbat poate consuma pana la 36 grame. Din pacate, putini oameni reusesc sa se mentina in zona sanatoasa. E dificil, avand in vedere varietatea mare de alimente care contin zahar. Stiai, spre exemplu, ca o cutie de suc contine circa 40 grame de zahar? Poate ca da, deoarece cam toata lumea stie ca bauturile racoritoare au un continut ridicat de zahar. In schimb, putini stiu ca o supa de rosii la conserva poate contine pana la 20 grame de zahar pe portie!
Sanatate
Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!
Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri MedicamenteDepresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o afectiune care, netratata, poate duce inclusiv la suicid! Din pacate, multe persoane o ignora sau o trateaza cu lejeritate, crezand ca e doar o stare episodica, ce nu poate lasa urmari grave. In realitate, depresia poate face ravagii.
Vara vine cu mult soare, caldura, relaxare in vacante pe plaje superbe si mult bronz. Din pacate, sezonul estival aduce si probleme de sanatate. Mai exact, exista cateva boli care se pot agrava odata cu venirea caniculei. Despre acestea, in materialul de mai jos.
Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai decent spre ridicat. Spre exemplu, in cea mai dezvoltata tara a lumii, SUA, 40% din alimente sunt aruncate in fiecare an! De vina, in principal, este eticheta produsului. Odata ce omul citeste pe eticheta ca respectivul aliment a expirat este tentat sa il arunce la gunoi. Oare procedeaza corect? Vom vedea in cele ce urmeaza.
Pepenele galben are un gust aparte, fiind, in acelasi timp, un adevarat medicament natural. Contine 90% apa, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu si potasiu.
Curatarea colonului era o procedura cunoscuta in Grecia Antica. A devenit foarte folosita pe intreg mapamondul abia in 1920, dupa ce multe persoane s-au autointoxicat.
Organismul uman e fascinant si inca misterios din multe puncte de vedere. Oamenii de stiinta incearca sa caute cat mai multe raspunsuri, iar noutatile sunt, de cele mai multe ori, uimitoare. De fapt, exista descoperiri nu chiar recente despre organismul uman pe care, totusi, putini dintre noi le stim. Despre acestea, in materialul urmator.
Nimic nu se compara cu sunetul produs de o cutie de suc desfacuta intr-o zi torida de vara. E o senzatie de satisfactie unica pe care credem ca orice om a trait-o macar o data in viata. Ne intrebam, insa: ai avut grija sa cureti cutia in partea ei superioara inainte de a o desface? Daca nu ai facut-o, afla ca ar trebui sa schimbi obiceiul. Capacul unei astfel de cutii poate contine mii de bacterii si alti microbi extrem de periculosi!
Laptele de capra este mai putin popular in Romania, probabil si pentru ca nu e la fel de raspandit precum cel de vaca. Ar trebui, insa, ca toti sa consumam si lapte de capra, deoarece e bogat in proteine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu si vitaminele A, B2, C si D! Ca sa nu mai vorbim de gustul aparte!
Pielea unui singur om gazduieste aproximativ 1,5 trilioane de microbi! Nu toti, insa, sunt periculosi pentru organism. Din contra! Anumite bacterii sunt importante pentru sanatatea noastra. De aceea nu este necesar sa speli anumite parti ale corpului cu sapun, in timp ce alte zone trebuie spalate zilnic cu sapun!
Multe persoane incearca sa slabeasca. Procesul este, de multe ori, dificil, mai ales cand vrem sa scapam de grasimea abdominala. Odata asezata pe burta, grasimea e mai greu de eliminat. De fapt, pentru sanatate, nu conteaza atat de mult ce greutate ai, ci cat de multa grasime depozitezi in zona abdominala.
Ingrijirea parului este o chestiune serioasa, mai ales pentru femei. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos aleg sa poarte parul lung, iar asta inseamna mai multa atentie, mai multa ingrijire. Din nefericire, in timp, in functie de gena sau dieta, parul se subtiaza si se toceste, asa ca are nevoie de produse de ingrijire adecvate. Produsele specifice din comert nu reprezinta, din pacate, intotdeauna cea mai buna solutie, unele chiar distrugand si mai tare in loc sa repare…
Urzica moarta alba, denumita stiintifica Lamium album, este o planta erbacee perena, recunoscuta pentru proprietatile sale medicinale. Atinge o inaltine de maximum 75 cm, avand florile albe, dispuse sub forma de guler la subsuoara frunzelor. I se spune urzica moarta, deoarece frunzele sale nu poarta perisorii specifici urzicii clasice; acei perisori screta acid formic piscator, responsabil pentru iritatiile pielii.
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta.
Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de calitate, somn suficient, reducerea stresului). Dar nu doar stilul de viata influenteaza tensiunea sangvina, ci si micile activitati carora, de cele mai multe ori, nici nu le dam atentie, fiind ca un reflex pentru fiecare dintre noi!
Plamanii sunt cel mai frecvent afectati de viroze si de bronsite ce, din pacate, pot degenera in pneumonii. Partea buna e ca aceste afectiuni sunt de cele mai multe ori zgomotase, adica se manifesta inainte de a se acutiza. Astfel, poti consulta medicul specialist care-ti va prescrie tratamentul potrivit. Pe langa tratamentele din medicina clasica, exista si o metoda naturala foarte eficienta cand vine vorba de afectiunile pulmonare. Ne referim la apa de sfecla.
O bratara de arama poate fi un obiect care sa schimbe in bine intregul look, dar si un element care sa aiba grija de sanatatea ta! Nu glumim. Se stie ca arama(cuprul)are proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene. In medicina clasica, acest mineral este utilizat pentru a preveni infectiile comune.
Ficatul gras sau steatoza hepatica reprezinta acumularea de grasime la nivelul ficatului si este provocata, in principal, de consumul excesiv de alcool si de alimente nesanatoase. Netrata, steatoza poate provoca afectiuni mai grave precum ciroza hepatica!
Durerea provocata de nervul sciatic poarta denumirea de sciatica. Multe persoane se lovesc de aceasta problema. In mod ciudat, mai predispuse sa sufere de o astfel de afectiune sunt persoanele care merg mult pe jos. Din fericire, sciatica poate fi vindecata fara interventii chirurgicale in mai mult de 75% din cazuri. Una dintre modalitatile eficiente de a realiza acest lucru este prin intermediul unor exercitii destul de simple.
Functionarea deficitara a glandei tiroide poate provoca probleme grave de sanatate, mai ales la nivelul inimii. Cand organismul nu dispune de suficienti hormoni tiroidieni, suferim de hipotiroidism. La polul opus, cand corpul are la dispozitie prea multi hormoni tiroidieni, inseamna ca suferim de hipertiroidism. Niciuna dintre aceste dereglari nu trebuie neglijata!
Cele mai citite
Abonare