Fasole boabe, carne

Lista articolelor despre fasole boabe si carne pe AflaCum.ro

Articole despre fasole boabe si carne

Citeste cele mai noi articole despre fasole boabe si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fasole boabe si carne, pe AflaCum.ro!

Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o reteta delicioasa de gasca cu fasole boabe.

Ingrediente:

- 1 kg carne de gasca,
- 300 g fasole uscata,
- zarzavat de supa,
- un catel de usturoi,
- 2 cepe mijlocii,
- 2 linguri de untura de gasca,
- 2 linguri de bulion.

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie.

Carnea de berbec se prajeste in untura sau ulei.

Ingrediente:

- 6 cotlete,
- o lingura de untura,
- sare, piper.

Preparat mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, fasolea boabe cu carne de vita inlocuieste cu succes fasolea uscata cu ciolan afumat.

Iata cum poti obtine aproximativ patru portii de fasole boabe cu vita.

Ingrediente:

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...