Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeAceasta reteta simpla este o gustare ideala pentru orice copil care doreste sa consume intre mese un desert sanatos si delicios cum sunt merele pe paine.
Daca pentru pregatirea acestei retete folositi jumatati de pere din compot, nu mai este nevoie sa fierbeti perele in sirop de zahar.
Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru perele cu crema de vanilie, cu mentiunea ca in loc de vanilie se foloseste cacao.
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute.
Acest sufleu se prepara similar cu sufleul de ciocolata, numai ca in loc de cacao sau batoane de ciocolata se foloseste cafea concentrata.
O reteta simpla si aromata, numai buna de incercat in sezonul estival este sufleul cu lamaie.
Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.
Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si usor de obtinut.
Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.
Pentru sufleul de ciocolata se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru sufleul de vanilie, la care se adauga doua linguri de cacao sau batoane de ciocolata dupa preferinte.
Pentru a desavarsi gustul perelor, puteti folosi nuci pisate sau alte ingrediente la alegere.
Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de mere prajite in aluat.
Unul dintre cele mai apreciate tipuri de aluaturi este cel frantuzesc.
Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata.
Un sufleu dulce si aromat care poate fi servit ca desert dupa masa de pranz sau la ora cinei este sufleul cu vanilie.
Cele mai citite
Abonare