Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea batuta in momentul servirii.

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie. Iata o reteta excelenta din carne de rata cu mazare verde.

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti.

Pentru aceasta reteta se folosesc de preferinta cartofi chifle.

O reteta de post, ideala si pentru vegetarieni este supa de zarzavat.

Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar.

La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.

Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata.

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.

Cartofii noi inabusiti in unt sau untura se rumenesc in cuptor pana capata o pojghita crocanta de culoare galben-maronie.

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi.

Pentru dulceata de gutui se folosesc cateva fructe rase sau taiate in bucatele mici.

La fel de parfumat ca serbetul din flori de salcam este si acest desert dulce obtinut din floare de tei.

Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti prepara vin fiert cu diverse arome.

Iata o combinatie parfumata pentru 4 cesti de vin fiert.

Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati pentru prajire.

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.