Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Budinca de orez este o mancare usoara, ideala pentru cina.

O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa si hranitoare.

Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10  luni, cu conditia sa nu aiba intoleranta la ou sau gluten.

Porumbeii umpluti se dau la cuptor intr-o tava cu unt si se lasa pana se rumenesc uniform.

Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon deoarece cartofi se gasesc pe piata mereu.

O reteta cu cartofi inedita sunt chiftelele de cartofi copti.

Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de pranz sau la cina.

Aspicul este o gelatina care se obtine de regula din carne de vita si porc care ii da tarie.

Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.

Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga.

Musacaua cu vinete este o mancare delicioasa care poate fi preparata vara cu vinete proaspete si iarna cu vinete congelate.

O reteta fara carne, dar ideala pentru lacto-vegerieni sunt chiftelele de cartofi cu branza si ou.

Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta se amesteca cu branza de burduf.

Orezul cu marmelada este la fel de bun ca cel cu fructe zaharisite.

O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.

O reteta racoritoare, ideala pentru zilele de post este supa de rosii cu usturoi.

Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust.

Aceasta reteta din Ardeal se obtine din straturi alternative de varza cu carne tocata si smantana.

Daca pana acum stiai ca friganelele se obtin din paine inmuiata in lapte si ou si prajita in ulei, afla ca exista si altfel de friganele.