Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o reteta delicioasa de gasca cu fasole boabe.

Chiftelele marinate au un gust deosebit daca sunt combinate cu tarhon sau alte ierburi aromate, cum sunt frunzele de dafin.

Spaghetele preparate la cuptor se pot servi atat cu cartofi, cat si cu sos de rosii.

O reteta rapida si usor de preparat sunt spaghetele cu sos de rosii.

Toamna este sezonul strugurilor, iar o reteta de sezon este si dulceata de struguri.

Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu diversi conservanti.

Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina.

Adevaratul biftec este facut numai din muschi. In acest caz, muschiul de vaca se frige pe gratar si se tine aproximativ o jumatate de ora.

Momitele de vitel se prajesc dupa ce se trec prin amestecul faina, oua si pesmet.

Gasca cu caise este un preparat culinar care se poate prepara vara cand este sezonul caiselor sau in sezonul rece,daca fructele sunt conservate prin uscare.

Chftelele marinate se obtin din carne  tocata de vaca, porc si de miel.

Aceasta reteta delicioasa poate fi incercata si de lacto-vegetarieni.

Pastele cu branza la cuptor sunt cina ideala pentru intreaga familie. Iata cum se obtin spaghetele gratinate la cuptor.

Dulceata de pepene poate fi obtinuta atat din pepene verde, cat si din pepene galben.

Asa cum ii spune si numele, oranjada este o bautura din portocale racoritoare.

Pentru frigarui se folosesc cateva bucati de rinichi de la purcei de lapte. In acest caz nu mai este nevoie sa se indeparteze grasimea.

Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care am fiert alt zarzavat, de pilda, fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc.

Biftecul de vaca adevarat se prepara doar din muschi. Se trece prin faina si se prajeste in tigaie.

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.