Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si cascaval.

Pasca cu branza dulce si stafide este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste.

O alternativa la pasca cu branza sau la cea cu orez este pasca umpluta cu gris si lapte.

Pasca cu branza de oi este o reteta aperitiv, cu un gust usor picant.

Pasca cu branza de vaci este un preparat dulce, traditional pentru masa de Paste.

Un desert consistent, hranitor si deosebit de aromat este cozonacul pufos cu fulgi de migdale.

Cozonacul umplut cu mac este o alternativa a coznacului traditional de casa.
Daca pentru aluat se folosesc aceleasi ingrediente ca la cozonacul clasic, umplutura difera, in sensul ca in loc de stafide, cacao, rahat sau nuci, acest cozonac de casa se umple cu mac.

Citeste reteta integrala pe Mysweets.ro pentru a afla cum se prepara cozonacul umplut cu mac si alte mirodenii.

Cozonacul traditional de casa este un dulce care nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste sau de Craciun.

Un cozonac economic de casa este o metoda excelenta de a economisi bani pentru masa festiva de Paste.

Ingrediente:

- un kg faina,

- 3 oua,

- 250 grame zahar,

- 100 grame untura,

- 3 linguri de ulei,

- lapte cat se cere (aproximatic 1/2 litru),

- mirodenii: o lingura rom, vanilie,

- 50 grame drojdie,

- o lingurita rasa sare.

Dupa gust, poti umple cozonacii cu nuci, cacao, stafide sau rahat.

Daca vrei sa nu iti lipseasca acest desert traditional din casa, afla cum poti prepara un cozonac de casa economic cu mai putine ingrediente. Citeste reteta integrala de cozonac economic pe Mysweets.ro.

Ideala pentru cei mici, dar si pentru adulti, pasca cu orez la cuptor este un dulce consistent care poate fi servit la orice ora.

Pasca cu ciocolata este un desert de casa perfect pentru masa de sarbatori.

O reteta apetisanta pentru masa de Paste este pasca cremoasa cu smantana.

Ierburile aromatice sunt plante folosite in scopuri culinare si medicinale.

Nimeni nu cunoaste originea exacta a cocktailului numit Margarita si nu exista vreo reteta perfecta pentru prepararea acestei bauturi, insa exista mai multe metode, care au la baza urmatoarele ingrediente:

Folosita la umplerea prajiturilor sau a ruladelor cu fructe, crema de caise este usor de preparat si are un gust delicios.

Crema de castane se foloseste la prepararea dulciurilor si are la baza castane, unt si sirop de zahar

Folosita la prepararea prajiturilor de vara cu gust dulce-acrisor, crema de fructe este imbogatita cu frisca.

Pralinele se obtin in mod obisnuit din sirop de zahar cu nuci.

Crema de alune cu frisca se prepara in doar cateva minute si se foloseste in special la umplerea prajiturilor si torturilor.

O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca.